Het Belang van Limburg

Huis verzegeld na uitslaande brand

Bewoner raakt gewond

- Chris NELIS

Gisternami­ddag even over 15 uur is brand uitgebroke­n in een woning op de Veertien Septemberl­aan in Waterschei. Daarbij is één van de bewoners gewond geraakt aan de arm nadat hij een raam had ingeslagen. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De schade is enorm. De woning is verzegeld, omdat er twijfel is over de oorzaak van de brand. Vandaag komt een branddesku­ndige ter plaatse.

Het was de buurvrouw die opmerkte dat er iets fout was. “Ze had een brandgeur waargenome­n”, zegt buurman Murat Caker. “Ze had mij daarvan verwittigd en ik ben dan meteen gaan kijken. En inderdaad, er kwam overal rook uit de woning. Alleen de zoon des huizes was op dat ogenblik ter plaatse. Hij lag blijk- baar te slapen op de zetel. Ik heb op de deuren en de ramen geklopt en even later kwam hij buiten, inmiddels bewust van wat er gaande was. Ik ben de brandbluss­er in mijn wagen gaan halen en daarmee heeft hij even proberen te blussen. Maar er was geen beginnen meer aan. Wij hebben zelf ook schade van de brand. De rook is helemaal tot bij ons doorgedron­gen.”

Verzegeld

De bewoner, die er samen met zijn moeder en zus woont, had een raam ingeslagen. Vermoedeli­jk om via die weg het vuur te kunnen doven. Daarbij sneed hij zichzelf aan één van de handen. Hij moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht. Door het open raam werd het vuur nog meer aangewakke­rd in de woonkamer en de vlammen sloegen daarna over naar de achterbouw. De brandweer van de zone Lim- burg-Oost was snel ter plaatse. Wel was er veel werk om het vuur onder controle te krijgen. Op de benedenver­dieping lagen heel wat zakken met kleding, wat het bluswerk bemoeilijk­te. De hele brandende en smeulende inboedel werd voor de woning gelegd om daar te kunnen nablussen. De bewoners zijn erg aangedaan door de gebeurteni­s. Omdat nog niet duidelijk is wat de ontstaanso­orzaak is, werd de woning voorlopig verzegeld. Vandaag komt een branddesku­ndige ter plaatse.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het is nog niet duidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan.
FOTO TOM PALMAERS Het is nog niet duidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan.
 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De brandende en smeulende inboedel werd voor de woning gelegd om daar te kunnen nablussen.
FOTO TOM PALMAERS De brandende en smeulende inboedel werd voor de woning gelegd om daar te kunnen nablussen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium