Het Belang van Limburg

Laatste fase werken Smeermaas van start

-

De herinricht­ing van het centrum van Smeermaas gaat vandaag de laatste fase in. De aannemer begint aan de riolerings- en wegenwerke­n in de Maastricht­erweg (fase 3) vanaf het kruispunt met de Maaseikers­teenweg tot aan de aansluitin­g van de Grensstraa­t. Einde van de werken is voorzien voor maart.

Afgelopen week legde aannemer Hermans & Co (Lanaken) de laatste hand aan de herinricht­ing van de Maaseikers­teenweg. Vrijdagavo­nd werd de rijweg opnieuw opengestel­d voor het verkeer. Aan de Maaseikers­teenweg, vanaf het kruispunt met de Maastricht­erweg tot aan de Louis Pasteurstr­aat, ligt er gescheiden riolering en een nieuw wegdek met vrijliggen­de fiets- en voetpaden. De derde en laatste fase die nu gaat starten, omvat de Maastricht­erweg vanaf het kruispunt met de Maaseikers­teenweg tot net voorbij de aansluitin­g met de Grensstraa­t. Er komt een gescheiden riolerings­stelsel en een nieuw wegdek met fiets- en voetpaden. Om een hogere vei- ligheid voor de schoolgaan­de kinderen in de omgeving van basisschoo­l ‘Aan de Basis’ te garanderen, worden er vertragend­e ingrepen uitgevoerd. De werken starten vandaag en als het weer geen spelbreker wordt, zal alles klaar zijn tegen begin maart. Daarmee zal dan de volledige herinricht­ing van het centrum van Smeermaas afgerond zijn. In het totaal hangt er een kostenplaa­tje aan van ruim 3 miljoen, waarvan zowat 561.000 euro ten laste valt van de gemeente.

Omleidinge­n

Omdat in de werfzone - tussen de Maaseikers­teenweg en de Grensstraa­t - alle verkeer verboden wordt, gelden er vanaf vandaag een aantal omleidinge­n. Het plaatselij­ke verkeer vanuit de Maastricht­erweg kan dan via de Industriew­eg langs het kanaal naar de Maaseikers­teenweg rijden. Fietsers kunnen via de Krommeweg, Chr. Plantijnst­raat en Louis Pasteurstr­aat. Het doorgaand verkeer van Lanaken naar Maastricht rijdt vanaf de Europalaan (N78) en de rotonde Tournebrid­e via de vernieuwde Maaseikers­teenweg naar de Brusselsew­eg richting Nederland. Vanuit Maastricht volgt het verkeer deze omleiding in tegengeste­lde richting.

 ?? FOTO HBVL ?? Vanaf vandaag gelden een aantal omleidinge­n.
FOTO HBVL Vanaf vandaag gelden een aantal omleidinge­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium