Het Belang van Limburg

Doet ‘Boer zkt vrouw’ beter dan ‘Blind Getrouwd’?

De vijf boeren hebben hun keuze gemaakt. In de voorlaatst­e aflevering zien we hen op citytrip met hun uitverkore­nen.

- Raymond DE CONDÉ

Morgen is de finale aflevering te zien, die maanden later werd opgenomen in België. Die moet uitsluitse­l brengen of het liefde dan wel gewoon vriendscha­p is geworden bij de koppels. Ook dan blijft het allemaal nog relatief. Het afgelopen weekend raakte bijvoorbee­ld bekend dat Lieve en Aljosja uit ‘Blind Getrouwd’ nu toch besloten hebben hun eigen weg te gaan nadat ze eerder beslisten om het experiment een kans te geven. Van de vijf koppels die blind trouwden in de derde reeks zijn nu enkel Frie en Toon nog samen. In ‘Boer zkt Vrouw’ kiezen de koppels tenminste nog zelf, al wordt er door boeren en vrouwen wel op gewezen dat de tijd om elkaar te leren kennen erg kort is. Dat er voortduren­d camera’s in de buurt zijn, maakt het alleen maar moeilijker. Het is dus gissen of de boeren hun vrouw hebben gevonden. Straks is te zien dat de eerste nacht van Jeroen en Severien in het Zwarte Woud als een sprookje is verlopen. Ook Manu en Hilde vormen een koppel dat toekomst lijkt te hebben. “Dat ik Hilde heb gekozen, is het beste besluit dat ik ooit in m’n leven kon nemen”, zegt Manu. Hilde, die van Heusden-Zolder is en als politievro­uw in Hasselt werkt (of werkte?), zei in een interview: “Ik heb nog nooit iemand gekend die zoveel dingen voor je doet. Ik ben altijd degene geweest die voor iemand zorgde omdat ik dat zelf ook wil. Leuk als het ook eens van de andere kant komt.”

Dolverlief­d

Christine, die het moest stellen met een tweede plek in de rangorde van Manu’s favoriete dames, verklapte in een interview over Hilde: “Ze zei dat ze verliefd was en dat ze in een vingerknip haar job zou opzeggen om in Zuid-Afrika te gaan wonen.” Ook in de voorlaatst­e aflevering is duidelijk dat ze dolverlief­d zijn, al vragen ze zich af hoe het nu verder moet wanneer keert.

Ligt het aan het klimaat in Noorwegen, tussen zorgboer Jitse en Emily was in de aflevering van vorige week nog geen vonk overgeslaa­n. Bjorn en Evelyn leken een leuke tijd te hebben. Evelyn was vooral onder de indruk van het Canadese landschap. Dina Tersago heeft voor de laatste aflevering nog enkele verrassing­en beloofd. Als Bjorn en Evelyn nog samen zijn, zou dat zo’n verrassing kunnen zijn. Maar we zouden er geen geld op inzetten. Evenmin als op een duurzame relatie van de Australisc­he cowboy Jan en Romina. Jan was de meest gesollicit­eerde boer van alle vijf, met niet minder dan 789 inschrijvi­ngen. Eén daarvan kwam van Laura, die achteraf in een interview vertelde: “Onze beroepen liggen te ver uit elkaar.” Je vraagt je af waarom ze zich dan inschreef. Romina, biochemist­e en dierenarts in opleiding, had ook haar bedenkinge­n: “Het zou naïef zijn om mijn boerderijt­je, mijn leuke job en mijn lieve vrienden op slag achter te laten.” Afwachten dus of de meest begeerde boer een vrouw heeft gevonden.

Hilde

terug

huiswaarts

 ??  ?? Hilde en Manu: koppel met toekomst. FOTO BOER ZKT VROUW: DE WERELD ROND
Hilde en Manu: koppel met toekomst. FOTO BOER ZKT VROUW: DE WERELD ROND

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium