Het Belang van Limburg

Kamada na zijn 8 goals “Ik ben geen spits”

KAMADA blijft scoren, Kanaries pakken felbegeerd­e tweede uitwinst

-

Verbist en Charaï “We hebben heel veel

varianten”

“Drie keer in een maand

met groep getraind”

De naam van Ceballos stond gedrukt op het wedstrijdb­lad, toch moest de Spanjaard in extremis afhaken. Alweer problemen met de adductoren. De voltallige Truiense staf hield de adem in. “Deze keer is het de rechterkan­t”, verklaarde Ceballos later op de avond. “Ik voelde het na een onschuldig­e controle. Dit is een domper, al mag ik niet meteen vrezen dat het even erg is dan ik eerder meemaakte met de linkerkant. Maandag volgt een MRI.” Door het late uitvallen startte Roman Bezus zowaar in de basis. Terwijl hij in een maand tijd nauwelijks groepstrai­ningen in de benen had. “Drie om precies te zijn”, lachte Bezus. “De voet deed tijdens de match nog pijn. Maar ik had er zin in. De groep wilde graag bewijzen dat we het ook op verplaatsi­ng kunnen. Ik werd meegezogen in het enthousias­me.”

“Bij Frankfurt werd mijn kalmte me verweten”

“Kan je begrijpen dat deze man geen internatio­nal is”, sprak Bezus de pers toe, terwijl de interviews volop werden afgenomen aan het adres van ster Kamada. De Japanner kon ermee lachen. Kamada ligt niet helemaal wakker van zijn niet-selectie voor Japan. “Ik was bezig met scoren”, verklaarde de ster van STVV. “Ik zit nu aan acht goals in negen wedstrijde­n. Even dacht ik aan negen goals in negen matchen, dat zou erg mooi geweest zijn. Jammer

Feestje Am Kehrweg! En wat voor één! STVV wilde zo graag die tweede uitoverwin­ning van het seizoen, de arme Panda’s moesten het bekopen. Een supereffic­iënte Daichi Kamada rolde het hele zootje op in Eupen. “Ik ben thans niet eens een spits”, lachte de Truiense uitblinker. Naast Kamada verkeerden wel meer Kanaries in bloedvorm. Een terugblik.

Gunter SCHOOFS

van die offside voor de rust. Of ik ambitie heb om topschutte­r te worden? (lacht) Een beetje wel. Wie weet pak ik de Gouden Stier nog, wie zal het zeggen. Maar het is geen prioriteit. Ik speelde wel als spits, maar ik ben dat eigenlijk niet, hé. Ik ben een nummer tien. Ik lever als aanvaller resultaat, blijkbaar. Zoveel te beter. Bij Frankfurt werd mijn kalmte me verweten als zwak punt, ik moest agressieve­r zijn. Hier levert mijn rust en overzicht doelpunten op, dat is het verschil.”

Casper De Norre “Deze groep heeft zoveel

kwaliteit”

Casper De Norre scoorde eerder dit seizoen al tegen Antwerp, vlak voor rust rondde hij een assist van Boli fraai af in Eupen. “Ik moest snel handelen”, aldus de Herkenaar. “Vandaar dat ik met de tip trapte. Je moet bij zo’n fase geluk hebben. Een echte spitsengoa­l. Dit was naast die zege in Anderlecht vorig jaar de mooiste uitoverwin­ning sinds lange tijd. We wilden een statement maken na Kortrijk en Charleroi. We evenaren nu die 24 punten van vorig seizoen onder Jonas De Roeck. Toen kenden we een heel felle terugval in de terugronde. Dat zie ik deze keer niet gebeuren. Er is veel meer maturiteit en kwaliteit in deze groep.” Keeperstra­iner Bram Verbist en T2 Issame Charaï vierden de 0-3 als bezeten muppets, dansend van pret. Logisch, het ingestudee­rde nummertje op vrije trap - met Garcia Tena die het leer onverwacht meegaf aan Kamada, die zo vanuit een scherpe hoek Van Crombrugge verschalkt­e - was helemaal voorbereid door de twee hulpknecht­en van Brys. Roman Bezus wou nochtans aanleggen voor een traditione­le trap richting kader, maar Verbist en Charaï staken vier vingers in de lucht. Plannetje nummer vier moest volgen. Met succes. “Wij weten van niks”, schaterde het olijke duo na afloop. “Nee, serieus: we hebben zo heel veel varianten die week na week veranderen. Als dat dan goed afloopt, geeft ons dat natuurlijk veel voldoening.”

Roman Bezus

“We zijn het niet gewend

0-3 voor te staan”

Ondanks de ruime 0-3 voorsprong, kreeg STVV het toch een kwartier lang moeilijk. Spaanse ster Luis Garcia krulde een vrije trap tegen de netten, nadien kwamen de Panda’s ook dichtbij de 2-3. “Na de 0-3 vergaten we te voetballen”, zo zag Roman Bezus. “De kinderziek­tes moeten er nog uit. De echte grote ploegen controlere­n zo’n wedstrijd rustig. Dat moeten we nog leren. (lacht) We zijn het natuurlijk ook niet gewoon om 0-3 voor te staan.”

Yohan Boli “Vooral blij met het moment”

Heel STVV genoot. De tweede uitzege van het seizoen was volop in de maak. Uitgereken­d Yohan Boli legde de match helemaal in de plooi. De spits werkt al maanden hard, maar de goals bleven veel te veel achterwege. Het doelpunt in Eupen mocht gezien worden. “Ach, ik was vooral blij voor de ploeg, omdat we op dat moment even naar adem hapten”, aldus Boli, die als allerlaats­te uit de douche strompelde, het feestje in blote bast in de kleedkamer had te veel tijd in beslag genomen. “Die derde goal van het seizoen doet deugd”, gaf Boli toe. “Een explosie van vreugde”, knipoogde de Fransman, die trouwens ook fors vierde met de fans na zijn treffer.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S JEFFREY GAENS ?? Daichi Kamada wordt haast doodgeknuf­feld door de Truiense aanhang.
FOTO'S JEFFREY GAENS Daichi Kamada wordt haast doodgeknuf­feld door de Truiense aanhang.
 ??  ?? Bezus: “Ik werd meegezogen in het enthousias­me.”
Bezus: “Ik werd meegezogen in het enthousias­me.”
 ??  ?? T2 Charaï viert in de armen van Verbist.
T2 Charaï viert in de armen van Verbist.
 ??  ?? Boli’s explosie van vreugde eindigt met een knuffel van Brys.
Boli’s explosie van vreugde eindigt met een knuffel van Brys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium