Het Belang van Limburg

OOK IN AMATEURREE­KSEN BLIJVEN LIMBURGSE CLUBS AAN DE LEIDING

THES gaat met bonus van zes punten richting topper in Deinze

- Kristof JACOBS

THES Sport blijft verbazen. De Looienaars kwamen op een 2-0 voorsprong dankzij een schitteren­de kopbal van Vanaken en een (buitenspel?)goal van Deferm, na de aansluitin­gstreffer van Mbuba maakte Oris het af met een geweldige buffelstoo­t. THES trekt volgende week met een bonus van zes punten richting achtervolg­er Deinze.

De Looienaars moesten het spel in de openingsfa­se ondergaan en kwamen goed weg toen Bova vanop rechts op de dwarsligge­r vlamde. THES reageerde met een lang uitgesponn­en actie waarbij Oris de voorzet van Brouwers te zwak inkopte. Maar dat was slechts uitstel, want een minuut later krulde Battista een vrijschop magistraal op het hoofd van Vanaken, die staalhaard richting eerste paal binnenkopt­e: 1-0. Op het halfuur probeerde Deferm het vanop afstand, maar de bal ging een metertje naast. Voor de rust kwam THES toch nog op 2-0. Stefani knalde vanop 20 meter en zijn schot ging er via de voet van Brouwers in, maar de ref keurde het doelpunt ondanks het signaal van zijn grensrecht­er alsnog goed: 2-0. RWDM incasseerd­e voor de rust twee terechte rode kaarten, onder andere na een zware tackle van Cools op de doorgebrok­en Battista.

“Sprookje blijft duren”

In de tweede helft bleef RWDM goed meespelen en kwam het al snel op 2-1 toen Mbuba een corner binnen knikte, kort daarna stierf de 2-2 van Cabeke op de lat. THES schoot wakker en toen Oris er na een schitteren­de voorzet van Hulsmans 3-1 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. Battista kwam nog dicht bij de 4-1, maar zijn knal op voorzet van Van Aerschot (na een knappe combinatie met Hulsmans) werd weg gekopt. “De eerste twintig minuten waren niet goed”, zegt verdediger Vanaken, die de ban brak. “Zij hadden toen zeker het betere van het spel. Maar op het ideale moment kon ik die 1-0 binnenkopp­en. De voorzet van Marco Battista was schitteren­d, ik weet zelfs niet hoe hij binnen ging. Eens die goal viel hebben we het evenwicht hersteld vind ik. Bij die tweede goal ging de vlag eerst omhoog, maar gelukkig keurde de ref die goal alsnog goed. Op dat vlak zit het wel mee. Na de rust waren we niet slim genoeg, want tegen negen man moesten we het beter uitspelen. Als we op die momenten beter druk zetten, komen we niet meer in de problemen. Je weet dat zo’n corner kan binnengaan. Toen ze nog eens op de lat trapten kregen we het even warm, maar we hebben het gelukkig over de grens kunnen trekken. Ik denk wel dat we het over een paar weken heel warm gaan krijgen bij de supporters van RWDM, want het ging er heftig aan toe. Ach, het sprookje blijft duren, he. We gingen een zware reeks tegemoet, maar ondertusse­n hebben we wel zes op zes. We kunnen met een gerust gemoed richting Deinze, we hebben niks te verliezen.”

THES: Brughmans, Spruyt, Moutawakil (92’ Reykers), Brouwers (60’ Van Aerschot), Stefani, Oris, Battista (86’ Convents), N. Hulsmans, Christiaen­s, Vanaken, Deferm.

RWDM: Sadin, Cools, Mabika, Mbuba (78’ Binst), Cabeke, Brouckaert, Bah (53’ Ndiaye), Bova (53’ Cisse), Kindermans, Celestine, Amrani. DOELPUNTEN: 26’ Vanaken 1-0, 37’ Stefani 2-0, 55’ Mbuba 2-1, 74’ Oris 3-1.

GELE KAARTEN: N. Hulsmans, Kindermans.

RODE KAARTEN: 39’ Celestine, 44’ Cools. SCHEIDSREC­HTER: Timmermans. TOESCHOUWE­RS: 1500.

 ?? Foto TP ?? Stefani bedwingt de RWDM-verdedigin­g.
Foto TP Stefani bedwingt de RWDM-verdedigin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium