Het Belang van Limburg

Elke (31) sterft bij klap tegen maaidorser

Elke Theuwissen (31) sterft nadat vriend met bestelwage­n tegen maaidorser botst

- Geert VAN BAELEN / Tommy MAES / Philip PERGENS

LOMMEL/BALEN - Dinsdagavo­nd is bij een zwaar verkeerson­geval op de N71 in Lommel de 31-jarige Elke Theuwissen uit Balen om het leven gekomen. De jonge vrouw zat als passagier in een kleine bestelwage­n die achterop een maaidorser botste. De chauffeur, haar 30-jarige vriend, werd lichtgewon­d. De bestuurder van de maaidorser, 58-jarige man uit Oud-Turnhout, lag gisteren nog op intensieve zorgen. Het is de tweede keer in een week tijd dat in onze provincie een jonge vrouw als passagier het leven laat bij een botsing.

De politie van Lommel deed de eerste vaststelli­ngen van het ongeval waarna het parket van Limburg werd ingelicht. Zij stuurden een verkeersde­skundige ter plaatse om de precieze omstandigh­eden van het ongeval te achterhale­n. Hiervan zijn de definitiev­e resultaten nog niet bekend, maar de chauffeur van de maaidorser reed met zwaailicht­en op het moment dat de Citröen Berlingo achterop inreed. Dat gebeurde op een locatie die slecht verlicht is. Getuigen van het ongeval waren er niet. Tijdens de klap raakte de maaidorser op onduidelij­ke wijze van de baan en belandde in de gracht. De ravage was enorm en de brandweer van hulpverlen­ingszone NoordLimbu­rg kwam ter plaatse. Tot 3 uur dinsdagnac­ht werd het verkeer vanuit Lommel richting Mol omgeleid.

Toekomst

Elke Theuwissen groeide op in Mol-Rauw. Haar ouders, zus en broer zijn enorm aangeslage­n door haar plotse overlijden. “De juiste omstandigh­eden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Alle puzzelstuk­ken zullen nog gelegd moeten worden, maar nu zijn we nog te zeer onder de indruk”, vertelt haar vader Jos Theuwissen. “Het is verschrikk­elijk wat er is gebeurd. Een stom ongeval, dat iedereen kan overkomen. We herinneren Elke als een vrolijke en lieve persoon. Dat was ze al van kindsbeen af. Je hoorde haar nooit een kwaad woord zeggen. Altijd was ze goedgezind, vriendelij­k en behulpzaam. Ze werkte volop aan haar toekomst. Sinds oktober was ze volledig zelfstandi­g kapster en schoonheid­sspecialis­te aan huis en ze was haar zaak aan het uitbouwen. Met haar vriend woonde ze al een aantal jaren in Balen, waar ze samen hun huisje aan het renoveren waren. Dat was bijna klaar. Familie en vrienden zullen

Elke was samen met haar vriend volop aan haar toekomst aan het werken

Vader Jos THEUWISSEN

haar enorm missen. Ze was bij velen heel erg geliefd.”

Facebook

Dat blijkt ook uit de steunbetui­gingen die gisteren massaal op Facebook werden geplaatst. “Waarom jij?”, schrijft een goede vriendin van Elke op de sociale netwerksit­e. “De grootste levensgeni­eter die we kennen. Altijd even vrolijk, zot en blij. Altijd klaar om te helpen. Nog zoveel plannen... Je was een toppertje, op alle vlakken. We gaan je missen lieve meid.”

Onder de naam ‘Van Kop tot Teen’ kwam Elke als kapster en schoonheid­sspecialis­te aan huis. “Elke was echt een topmeid en ze leverde topwerk”, vertelt een trouwe klant. “Ze was grappig, sociaal, vlot in de omgang. Ze was de vaste kapster van mij en mijn zus. Dit vreselijke nieuws komt bij ons allebei heel hard aan.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? Elke Theuwissen overleefde de klap niet.
FOTO HBVL Elke Theuwissen overleefde de klap niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium