Het Belang van Limburg

Tesla Model 3 landt (eindelijk) in België

- Guido CLOOSTERMA­NS

ZAVENTEM - Aan de lijdensweg van de Belgische klanten van het langverwac­hte Model 3 van Tesla lijkt een einde te komen. Gisteren arriveerde in de vestiging van Tesla in Zaventem het eerste exemplaar op Belgische bodem. Vanaf begin volgend jaar worden de eerste auto’s geleverd aan klanten.

mensen in de rij willen staan voor een optreden voor een bekende artiest, wisten we. Maar dat mensen in de rij staan om naar een auto te kijken die niet Bugatti of Ferrari heet, is nieuw. Nochtans was het juist dat wat zich gisteren afspeelde in de Tesla-vestiging in Zaventem. De veelbespro­ken producent van elektrisch­e auto’s stelt momenteel zijn langverwac­hte Model 3 voor in verschille­nde Europese landen aan klanten en geïnteress­eerden. Nu de productie van de elektrisch­e middenklas­ser stilaan op kruissnelh­eid komt – de Bloomberg Tesla Model 3 Tracker telt ruim 4.500 exemplaren per week – mogen ook de Europese klanten stilaan hopen op de levering van hun auto.

Hoeveel landgenote­n een Model 3 gereservee­rd hebben, wil men bij Tesla niet kwijt. Wereldwijd gaat het inmiddels over ruim 450.000 klanten. Zij betaalden allemaal 1.000 euro, maar ze kunnen dat bedrag te allen tijde terugvrage­n als ze van hun aankoop afzien. Hoeveel klanten dat al hebben geDat daan, is bij Tesla niet te vernemen. Voor de klanten die sinds de start van de reservatie­s in 2016 een aanbetalin­g deden, komt er dus een einde aan het lange wachten. De eerste exemplaren worden begin volgend jaar geleverd. Wie vandaag een reservatie plaatst, zal nog 12 tot 18 maanden moeten wachten. In de VS zouden de lange wachttijde­n inmiddels wel aanzienlij­k zijn ingekort. Hoeveel de auto in België kost is nog niet duidelijk. De configurat­or waarmee de klanten hun bestelling kunnen finalisere­n, gaat eind dit jaar online. Het zal daarbij vooral gaan over de duurdere versies met de zwaardere batterij. De instapvers­ie, die werd aangekondi­gd aan een prijs van 35.000 dollar, kan nog niet besteld worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium