Het Belang van Limburg

Gewestweg in centrum van Meeuwen dreigt in te zakken

-

De weg naar Helchteren – de grote baan tussen Meeuwencen­trum en Helchteren – dreigt in te zakken door een beschadigd­e pompput van Aquafin. Daardoor is één rijvak er afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Wegens het mogelijke gevaar van een wegverzakk­ing van een pompput van Aquafin ter hoogte van het kruispunt van de Beemdstraa­t met de N719 wordt één rijvak van de gewestweg afgesloten voor alle verkeer. De gewijzigde verkeerssi­tuatie ging woensdagav­ond na het spitsuur in. Dat hebben Aquafin, het Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, de gemeente en de politie bij hoogdringe­ndheid besloten.

De pompput van Aquafin ter hoogte van de Weg naar Helechtere­n is waarschijn­lijk beschadigd geraakt, en dat kan mogelijk leiden tot een wegverzakk­ing.

Omleiding

“Deze situatie kan snel verergeren, daarom is besloten om de omleiding direct na het spitsuur in te laten gaan. De situatie wordt dagelijks geëvalueer­d. Er is een aannemer aangesteld om de schade en de mogelijke wegverzakk­ing snel te herstellen”, zegt schepen van Openbare Werken Marco Goossens. Het verkeer vanuit Bree naar Helchteren wordt dus vanaf nu omgeleid via de Peerderbaa­n en Elzenstraa­t. Het zwaar verkeer naar Helchteren wordt omgeleid via Peer. Het verkeer komende vanuit Helchteren naar Meeuwen kan gewoon doorrijden.

Op de Peerderbaa­n worden verkeersli­chten geïnstalle­erd ter hoogte van de Elzenstraa­t. De Elzenstraa­t wordt bovendien eenrichtin­gsverkeer vanaf de Weg naar Helchteren. Gebruikers van De Lijn die richting Hechtel en Peer reizen en opstappen aan de Weg naar Helchteren en in de Elzenstraa­t, verplaatse­n zich best tot aan de kerk in Meeuwen-centrum.

 ?? FOTO RDR ?? Het rijvak werd gisterenav­ond na het spitsuur afgesloten.
FOTO RDR Het rijvak werd gisterenav­ond na het spitsuur afgesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium