Het Belang van Limburg

Inbrekers weg met geld en sigaretten uit nachtwinke­l

- Eddy VANDOREN

Nachtwinke­l De Grens op de Maastricht­ersteenweg in Vroenhoven heeft gisterocht­end rond 2.15 uur ongewenst bezoek gekregen. Gemaskerde inbrekers gooiden met een dikke zware steen de glazen voordeur in en gingen aan de haal met sigaretten, tabak en geld. De hele operatie duurde volgens de buren nauwelijks enkele minuten.

Het was even schrikken toen de buren van de nachtwinke­l het alarm hoorden afgaan. Toen ze op straat gingen kijken, merkten ze vier gemaskerde mannen op die de glazen voordeur van de winkel hadden vernield en aan de haal gingen met enkele volle zakken. Die bleken achteraf een grote voorraad sigaretten te bevatten.

“De voorraad zat in een afgesloten la onder de rekken waarin zich de afzonderli­jke pakjes bevinden”, zegt winkelbedi­ende Gurman Deep Singh. “Het gaat om tientallen sloffen sigaretten en tabak, goed voor zo’n 8.000 euro. De losse pakjes bleven onaangeroe­rd. Daarnaast hebben ze het geld uit de kassa meegenomen, ruim 500 euro. De sigaretten wilden ze samen met de grote uitgebroke­n lade meenemen, maar dat lukte blijkbaar niet omdat de deur te smal was. Ze hebben alles meteen overgelade­n in een aantal zakken en zijn toen gevlucht in de richting van Maastricht. Eén van de daders wachtte met draaiende motor in de wagen. Een tweede hield de wacht buiten, terwijl twee anderen naar binnen gingen en hun slag sloegen. Toen eigenaar Gagandeep Singh en ik rond 3 uur arriveerde­n, was er uiteraard geen spoor meer van de daders. De politie wist later te vertellen dat de gestolen wagen met Nederlands­e nummerplaa­t uitgebrand teruggevon­den was enkele kilometer verderop bij de begraafpla­ats van Maastricht.” Dinsdag is de wekelijkse sluitingsd­ag van de nachtwinke­l, waardoor er niemand aanwezig was in de shop. Toen het alarm rond 2.15 uur afging en de buren merkten wat er gebeurde, hebben ze onmiddelli­jk de politie verwittigd. Die was vrij snel ter plaatse. De hele inbraak is gefilmd en de beelden zijn aan de politie bezorgd. Die is samen met de collega’s van Maastricht een grensovers­chrijdend onderzoek gestart, maar op dit ogenblik is er nog geen spoor van de daders.

 ?? FOTO EVA ?? Eigenaar Gagandeep Singh: “Volgens de buren duurde de inbraak nauwelijks enkele minuten.”
FOTO EVA Eigenaar Gagandeep Singh: “Volgens de buren duurde de inbraak nauwelijks enkele minuten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium