Het Belang van Limburg

“Mijn tijd komt nog wel”

SAMY MMAEE speelde nog geen minuut in Truiense A-ploeg

- Gunter SCHOOFS

STVV oefent vandaag in en tegen Gent. Het uitgelezen moment voor een aantal bankzitter­s om aan Marc Brys te tonen dat de coach ook op hen kan rekenen in het verdere verloop van de competitie. Een van die jongens is Samy Mmaee. De 22-jarige centrale verdediger kwam in de zomer over van Standard, maar speelde nog geen minuut op Stayen. “Mijn tijd komt nog wel”, klinkt het zelfbewust.

Vorig seizoen werd Samy Mmaee door Standard uitgeleend aan de Nederlands­e tweedeklas­ser MVV. In Maastricht kwam de centrale verdediger sterk voor de dag, in die mate zelfs dat het hem een transfer van Luik naar SintTruide­n opleverde. Ook in de voorbereid­ing op Stayen was hij meteen een lichtpunt. We voorspelde­n hem zelfs een basisplaat­s. “Maar ik heb nog geen minuut op het veld gestaan”, beseft Mmaee. “Ook een invalbeurt zat er nog niet in. Wel zat ik drie keer in de selectie. Dat is het.” “Natuurlijk hoop ik op meer”, vervolgt de jeugdinter­national. “Ik ben van Standard naar Sint- Truiden gekomen om te spelen. Maar achteraan doen mijn ploegmakke­rs het voortreffe­lijk. Dat dat een nadeel is voor mij? Zo bekijk ik het niet. De club draait stilaan weer op volle toeren, dat is het hoofddoel. Ik kijk uit naar het moment dat ik bij de elf zit, ik werk er hard voor, mijn tijd komt nog wel.”

Geduld

De match in Gent is een opportunit­eit voor Mmaee om zich te tonen aan coach Marc Brys. “Maar niet alleen in de oefenduels probeer ik de trainer in de war te brengen. Ook op trainingen en wedstrijde­n met de beloften doe ik mijn stinkende best, zodat de coach het moeilijker en moeilijker krijgt om keuzes te maken tijdens het weekend. Nu moet ik nog even geduld hebben en mijn moment afwachten. Ik ben niet de enige die in de wachtrij staat. In de verdedigin­g is de concurrent­ie groot, maar ook voor andere posities is dat het geval.”

JONGE DUIVELS

U21 oefenen in Roemenië -

Jong België is gestart aan de voorbereid­ing van het EK in Italië van komende zomer. De ploeg van Johan Walem speelt vanavond (19u) een oefeninter­nland in en tegen Roemenië. Er zit heel wat Limburgs geweld bij de beloftenpl­oeg: Teunckens (Antwerp), De Norre (STVV), Vanheusden (Standard), Wouters (Genk), De Sart (STVV), Heynen (Genk) en Schrijvers (Club Brugge) behoren tot de selectie.

KRC GENK Laatste training -

De gedecimeer­de Genkse A-kern werkt vanochtend om 10.30 uur de laatste training van de week af. Iedereen krijgt vrij tot maandag 15 uur, wanneer ook al enkele internatio­nals aanpikken voor de voorbereid­ing op de thuismatch van zaterdagav­ond 24 november tegen Cercle Brugge.

Ingvartsen zwaar onderuit -

Marcus Ingvartsen en Jong Denemarken gingen met de billen bloot tegen Spanje: 4-1. De Genkse aanvaller werd een basisplaat­s gegund, Joakim Maehle bleef aan de bank gekluister­d.

Forfaitsco­re jonge Genkies -

De Belgische U19 van trainer Jacky Mathijssen openden hun eerste EK-kwalificat­ieronde in Malta met een 0-5-overwinnin­g tegen Litouwen. Invaller Tom Reyners nam twee doelpunten voor zijn rekening. Joren Leyssens stond in de basis, Arthur Theate en Adriano Bertaccini vielen na de pauze in.

BUITENLAND

Zlatan Ibrahimovi­c scoort doelpunt van het jaar -

Zlatan Ibrahimovi­c is in de Major League Soccer opnieuw in de prijzen gevallen. De 37-jarige Zweed van Los Angeles Galaxy scoorde het doelpunt van het jaar. De excentriek­e aanvaller nam in maart een botsende bal vanop meer dan 30 meter in een keer op de slof en verschalkt­e zo de doelman, die enkele meters voor zijn goal stond.

Rodriguez valt uit met knieblessu­re -

Bayern München zal het een tijd zonder James Rodriguez moeten stellen. De Colombiaan­se spelmaker heeft tijdens een training een scheurtje in de ligamenten van de linkerknie opgelopen.

FC LIMBURG PATRO -

Jempi Stijnen werd aangesteld als supervisor in de jeugdwerki­ng van Patro.

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Samy Mmaee krijgt in het oefenduel tegen AA Gent zijn kans.
FOTO PATRICK SMETS Samy Mmaee krijgt in het oefenduel tegen AA Gent zijn kans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium