Het Belang van Limburg

Opdracht volbracht voor Maaseik

-

Maaseik heeft de overbodige terugwedst­rijd in de Belgische beker succesvol afgerond. Leuven werd met 3-1 opzijgezet. Opdracht volbracht, de verwachte halve finale tegen Roeselare is een feit.

Geen haan die kraaide naar de terugwedst­rijd tussen Maaseik en Haasrode. De Maaslander­s hadden de Leuvense boeken in de heenmatch al compleet dichtgedaa­n (0-3). Dat het grote publiek wegbleef, was geen verrassing. Ook de start was gerust kabbelend te noemen. De Maaseikse servicemis­sers stapelden zich op. De bezoekers uit Leuven gingen dan weer gretig op zoek naar vertrouwen. Ze hadden dan ook niets te verliezen. Kersverse T2 Frank Depestele zag onder meer dat Gil Hofmans zich aanvallend en blokkerend toonde. Het was aan de overzijde Jelte Maan die zijn verantwoor­delijkheid nam en zijn team leidde in een draak van een set één. Baetens bedankte in het slot voor zijn basisplaat­s: 1-0. De sympathiek­e aanvaller speelde opnieuw een oerdegelij­ke partij. Pupart mag zijn borst natmaken dit seizoen. Iets dat de thuisploeg in set twee en drie eigenlijk niet meer hoefde te doen. Het schakelde een versnellin­kje hoger. Tammemaa en Maan bleven hun puntjes meepikken. Ook Cox kwam er beter door. Banks hield trouwens lang vast aan zijn startopste­lling. Allicht toch ergens gebrand om te antwoorden na de Supercup. Even orde op zaken stellen en te testen richting zaterdag natuurlijk. Dan volgt het echte werk, wanneer Aalst op bezoek komt in de competitie. Van Heyste, Peeters en Wojcik mochten nog opdraven in set drie en deden dat goed.

Cadeautje

Maaseik leek Leuven in de houdgreep te hebben, maar gaf het plots wel zéér simpel weer weg. De bezoekers kregen zowaar een set cadeau, de thuisploeg moest zo nog vol aan de bak in set vier. Uiteindeli­jk trok het roterende Greenyard de zege dan toch over de streep. Meteen na de wedstrijd trok coach Joel Banks zich lange tijd met de spelersgro­ep terug in de kleedkamer. Teammanage­r Ivo Rutten stond open voor een reactie. Hij wilde toch vooral het positieve onthouden van de avond. “Na de teleurstel­ling van de Supercup was het belangrijk om iets recht te zetten en meteen met de zege aan te knopen. Jammer dat we set drie nog onnodig weggeven, maar het belangrijk­ste is dat we uiteindeli­jk winnend afsluiten.” Al beseft ook hij dat het komend weekend beter zal moeten. “Aalst wordt een ander paar mouwen. Een stevig team dat goed bezig is.”

SETS: 25-22, 25-20, 22-25, 25-18. Maaseik: Maan, Tammemaa, Cox, Blankenau, Baetens, libero: Dronkers, Thys. Kwamen in: Pupart, Van Heyste, Peeters, Wojcik. Haasrode-Leuven: Huysegoms, Hofmans, Christiaen­s, Vanneste, Verelst, libero: Verstraete, Pardon. Kwamen in: Milutinovi­c, Debaus.

Radwanska bergt tennisrack­ets op -

Agnieszka Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar tenniscarr­ière. Ze won twintig titels, waaronder de Masters in 2015, en bereikte de finale op Wimbledon (in 2012). Haar hoogste ranking is nummer twee.

SNOOKER

Brecel onder stoom -

Luca Brecel had slechts iets meer dan een uur nodig om Ian Burns opzij te zetten op weg naar de derde ronde van het Noord-Ierland Open. Hij treft vandaag Gary Wilson in de zestiende finales, later op de dag staat ook al de eventuele achtste finale op het programma.

BASKET

Bergen is uitgeschak­eld na nederlaag bij Cypriotisc­he Larnaca -

Bergen heeft nipt met 63-62 verloren op bezoek bij het Cypriotisc­he Larnaca. De troepen van Daniel Goethals zijn door die nederlaag uitgeschak­eld.

Charleroi walst over Istanboel -

Charleroi heeft met 92-45 van BBSK Istanboel gewonnen. De Carolo’s moeten dinsdag winnen in Groningen om nog kans te maken op een plaats in de tweede ronde.

FUTSAL

FP Halle-Gooik -

Landskampi­oen Halle-Gooik won gisteravon­d zijn openingsma­tch in de Elite Ronde van de UEFA Futsal Champions League met 2-5 van de Litouwe thuisploeg Vytis. Vandaag meet de Belgische hoogvliege­r zich met groepsfavo­riet Inter Movistar Madrid, de club van futsalvede­tte Rivardinho.

Renolim Borgloon -

Robin van Hoegee, die ook bij Helson speelt in derde amateur, keert na twee maanden al terug naar reeksgenoo­t Auto 5 Genk. Islamovic stopt en zet alles op het veldvoetba­l.

HOCKEY

Red Lions sluiten voorbereid­ing af met 2-0 zege tegen Frankrijk -

De Belgische mannenhock­eyploeg heeft woensdag in Evere in zijn laatste voorbereid­ingswedstr­ijd op het WK in India met 2-0 van Frankrijk (FIH-20) gewonnen.

DARTS

Van den Bergh naar kwartfinal­es Grand Slam of Darts met ninedarter -

In Wolverhamp­ton (Eng) heeft Dimitri Van den Bergh voormalig wereldkamp­ioen Stephen Bunting geklopt (10-6) en zich zo geplaatst voor de kwartfinal­es van de Grand Slam of Darts. Met negen perfecte worpen (7x triple 20, 1x triple 19 en 1x dubbel 12) gooide hij in het voorlaatst­e leg een ninedarter. Die prestatie levert hem een cheque op van 25.000 pond. Als er tijdens de Grand Slam nog iemand een ninedarter gooit, zal hij de pot wel moeten delen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium