Het Belang van Limburg

Café Oud Beringen tegen de vlakte voor nieuwbouw

Een van oudste Beringse cafés wordt vervangen door grand café en vijf appartemen­ten

- Zahra BOUFKER/Roger VANHOUDT

Oud Beringen, een van de oudste cafés in Beringen, gaat tegen de vlakte. Het gebouw werd gekocht door de broers Greg en Diederik Jordens, die een bouwvergun­ning op zak hebben om op het terrein een nieuwbouw op te trekken met grand café en vijf appartemen­ten. “Wij willen ervoor zorgen dat er terug leven komt in Beringen-centrum.”

Alan Vandeweyer sloot in juni vorig jaar de deuren van zijn legendaris­che café Oud Beringen. Een domper voor de derde stad van Limburg, dat meteen een van haar oudste cafés verloor. Vooral de Beringse handelaars kwamen er ‘s avonds nog graag binnenvall­en om de dagelijkse sleur van zich af te schudden. Woensdag was de absolute topdag in Oud Beringen. Heel vroeg in de ochtend kwamen de marktkrame­rs er ontbijten voor ze aan de slag gingen. Daarna was het een drukte van jewelste van marktgange­rs die tussen het winkelen van een koffie kwamen genieten. Juist dat gevoel willen de Beringse broers Greg en Diederik

Greg JORDENS Jordens terugbreng­en naar het centrum van Beringen. “We willen de Beringenar­en terug een thuis geven waar plezier, eten en lekker drinken samenkomen”, zegt Greg Jordens (30). “We zeggen natuurlijk niet dat de horecauitb­aters die er nu zijn het niet goed doen, integendee­l. Maar we willen hen vervoegen en verjonging aanbieden.” Daarvoor gaat café Oud Beringen tegen de vlakte. In de ruil komt een nieuwbouwb­lok, met een grand café op het gelijkvloe­rs en vijf appartemen­ten daarboven. “Het horecaconc­ept hebben we nog niet volledig uitgewerkt, maar het wordt alleszins een grand café. We zullen ook een keuken hebben, en een groot terras met zicht op de markt. Maar eerst zijn de grote verbouwing­swerken onze prioriteit. Ik werk samen met mijn broer Diederik (33) aan dit verhaal”, gaat Greg verder. “Hij is de kok en ik doe de zaal.”

Wij geloven dat Beringen binnen enkele jaren de place to be zal zijn

Toekomstmu­ziek

Tweehonder­d meter verderop in de Harmoniest­raat gaan de broers ook nog een zaak oprichten. “De vergunning­en zijn daar nog niet voor binnen, maar we zijn van plan om er een gezellige wijnbar met hapjes te openen. Wij geloven dat de stad Beringen binnen enkele jaren de place to be zal zijn. Met de heraanleg van de markt en de prachtige nieuwe projecten geloven wij in een nieuw Beringen. Uiteraard is horeca in dat verhaal zeer belangrijk, en wij willen daar een deel van uitmaken.”

 ?? FOTO ZB ?? Greg en Diederik Jordens geloven in een bloeiende toekomst voor Beringen.
FOTO ZB Greg en Diederik Jordens geloven in een bloeiende toekomst voor Beringen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium