Het Belang van Limburg

Jan Van Looveren op avontuur met dames

Vanaf half december komt het tweede seizoen van ‘Op Weg Met Jan’ op Eén. Presentato­r Jan Van Looveren werkte opnieuw overal ter wereld avontuurli­jke ritten af maar dit seizoen heeft hij alleen vrouwen als gezelschap.

- Tom VETS

Het was de voorbije maanden wat stilletjes rond Jan Van Looveren (50). Maar met een goede reden: de televisiem­aker was vaak buiten de landsgrenz­en te vinden. Sinds juni werkte hij aan de opnames van het tweede seizoen van ‘Op Weg Met Jan’, en het resultaat is vanaf half december op Eén te zien. Van Looveren legt opnieuw avontuurli­jke ritten af op enkele van de meest spectacula­ire wegen ter wereld. In tegenstell­ing tot vorig jaar kiest hij nu alleen voor vrouwelijk­e passagiers die hem telkens enkele dagen vergezelle­n. Trekken onder anderen met hem op roadtrip: ex-zeilster Evi Van Acker en actrice en advocate Lien Van de Kelder. De bestemming­en zijn nog niet bekend, maar bij de eerste reeks stonden onder meer Alaska, Ethiopië, Bolivië en Mongolië op het programma.

‘Op Weg Met Jan’ is een Vlaamse versie van het BBC-format ‘The Worlds Most Dangerous Roads’. Al noemt Van Looveren zelf zijn programma eerder een combinatie van “het avontuurli­jke van ‘Reizen Waes’ en het goede gesprek uit ‘Het Huis’.” ‘Op Weg Met Jan’ is niet het enige televisiep­roject dat Van Looveren in de pijplijn heeft zitten. Momenteel werkt hij nog volop aan het nieuwe Eén-programma ‘Factchecke­rs’, met zijn vroegere ‘Voor Hetzelfde Geld’-kompanen Britt van Marsenille en Thomas Vanderveke­n. Daarin checkt het trio allerhande feiten, die via de media worden verspreid.

 ?? FOTO © VRT ?? Met Thomas Vanderveke­n en Britt van Marsenille werkt Jan Van Looveren (rechts) ook aan het nieuwe programma ‘Factchecke­rs’.
FOTO © VRT Met Thomas Vanderveke­n en Britt van Marsenille werkt Jan Van Looveren (rechts) ook aan het nieuwe programma ‘Factchecke­rs’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium