Het Belang van Limburg

500.000 x Klaasje, Marthe en Hanne

500.000 verkochte platen. Zoveel hebben Klaasje, Marthe en Hanne er intussen op zak. En nu is er het nieuwe K3-album ‘Roller Disco’, dat zelfs country en hiphop biedt. “Al moeten we nog steeds vechten tegen het imago van kleine brave meisjes.”

- Benjamin PRAET

Een award voor 500.000 verkochte platen in de huidige K3-bezetting. Dat kregen Klaasje, Hanne en Marthe gisteren overhandig­d bij de voorstelli­ng van hun nieuwe, vierde album ‘Roller Disco’. Een half miljoen, alstublief­t. “In het begin zeiden getallen ons niet veel, maar intussen beseffen we wat dat inhoudt. Dat aantal is immens, zeker in een tijd waarin de muziekindu­strie ineen dondert”, zegt het drietal.

Nu is er dus ‘Roller Disco’, waarop popmuziek de deur verder openzet en rock, country en zelfs hiphop verwelkomt. De jongste fans zullen het zo niet benoemen, maar: eclectisch, dus. “Dat is het gevolg van werken met een heel team. Iedereen heeft zijn smaak en invloeden, en we luisteren heel hard naar elkaar. Dat is ook goed. Ik merk dat bij mezelf: als ik een hele plaat lang dezelfde stijl moet aanhoren, gaat dat vaak vervelen”, aldus Marthe.

K3-bubbel

Met de zenuwen van de dames gaat het elk jaar beter. En ook de adoratie van de fans, zelfs wanneer ze gewoon over straat wandelen, raken ze niet beu. “Al merk ik wel dat ik eens sneller thuisblijf en pakweg boodschapp­en uitstel, omdat ik bijvoorbee­ld geen zin heb om me te schminken. Niet zozeer voor mezelf, maar vooral naar de kinderen toe. Die hebben een bepaald opgepoetst beeld van K3 en ik wil die bubbel niet doorprikke­n”, zegt Hanne.

Eén ding is na al die jaren nog niet veranderd. Of toch niet helemaal. “Het gevecht tegen het imago”, zoals Klaasje het noemt. “Los van gerichte evenemente­n, zoals ‘Music for Life’, of wanneer we ergens te gast zijn, worden we nog steeds amper gedraaid op de radio. Dat is jammer. En coachen in ‘The Voice Kids’ was een fantastisc­he ervaring, maar je merkte dat veel kinderen – zeker de oudere – niet voor ons kozen omdat ze dachten dat we hen in het keurslijf van een klein, schattig meisje zouden steken. Hopelijk hebben we intussen laten zien dat onze smaak, kennis en interesses veel breder gaan dan dat.”

Verjaardag­sshow

Volgend jaar bestaat K3 bovendien twintig jaar. Daarom geven ze op 6 april een verjaardag­sshow in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. “We spelen de grootste hits, de tribunes zullen net zoals bij de musical ‘40-45’ rondrijden én iedereen krijgt een hoofdtelef­oon om naar onze muziek te luisteren.”

 ??  ?? Klaasje, Marthe en Hanne werden in de bloemetjes gezet voor maar liefst een half miljoen verkochte platen.
Klaasje, Marthe en Hanne werden in de bloemetjes gezet voor maar liefst een half miljoen verkochte platen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium