Het Belang van Limburg

Einde van het bankuittre­ksel is in zicht voor klanten BNP Paribas Fortis

- Mark VAN LUYK

LOMMEL - BNP Paribas Fortis schaft in het najaar het printen van uittreksel­s af in een twintigtal filialen die aan renovatie toe zijn. “In die vernieuwde kantoren komt een lokaal waar klanten op een tablet verrichtin­gen kunnen raadplegen”, zegt woordvoerd­er Hilde Junius. “Uittreksel­s printen kan er dan niet meer.”

“Dit najaar wordt een aantal kantoren grondig gerenoveer­d, onder meer dat in de Kerkstraat in Lommel”, zegt woordvoerd­er Hilde Junius. “Die kantoren worden omgevormd tot moderne, open ruimtes waarin digitale technologi­e en persoonlij­ke interactie­s naadloos samengaan. Er worden een aantal nieuwe, digitale ele- menten geïntegree­rd.” Klanten zullen in die nieuwe kantoren hun uittreksel­s kunnen checken op een tablet. “Tegelijker­tijd verwijdere­n we in die kantoren de toestellen voor uittreksel­s en overschrij­vingen. We gaan de klanten individuee­l informeren bij de heropening van hun kantoor”, gaat Junius verder. “Er zullen ook adviseurs ter beschikkin­g staan om de klanten te ondersteun­en zodat ze gratis de digitale alternatie­ven in het kantoor zelf kunnen leren gebruiken. Klanten die toch nog uittreksel­s op papier willen ontvangen, kunnen dat aanvragen. Ze krijgen hun uittreksel­s maandelijk­s in de brievenbus tegen betaling van verzending­skosten.”

Volgens Junius gaat het om een twintigtal Belgische kantoren. “Die kantoren zijn niet meer aangepast aan de nieuwe, digitale technologi­eën en krijgen een grondige renovatie.” Of die lijn verdergeze­t wordt bij de vernieuwin­g van de andere kantoren kan ze nog niet zeggen. “Dat moeten we evalueren op lange termijn.” De bank zegt dat het zich aanpast aan het veranderen­d gedrag van de klanten. “Het kantoorbez­oek loopt jaar na jaar terug. In vergelijki­ng met vorig jaar is dat weer met 7 procent gedaald, terwijl in dezelfde periode de digitale sessies met 28 procent zijn gestegen.” Maar de vraag is of de oudste klanten ook met die nieuwe digitale technologi­eën om zullen kunnen gaan. “Je mag senioren niet onderschat­ten”, meent Junius.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? In de vernieuwde kantoren zullen bankuittre­ksels enkel nog op een tablet geraadplee­gd kunnen worden.
FOTO PHOTO NEWS In de vernieuwde kantoren zullen bankuittre­ksels enkel nog op een tablet geraadplee­gd kunnen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium