Het Belang van Limburg

Group GL opent vijfde hotel in Brugge

-

BRUGGE - De Limburgse Group GL van Ghislain Lenaers heeft gisteren in Brugge zijn vijfde hotel officieel geopend. Group GL investeerd­e in totaal 15 miljoen euro in het gloednieuw­e viersterre­nhotel Radisson Blu, dat is voorzien van 109 kamers, 6 vergaderza­len en een eigen restaurant. “Wij zijn enorm trots om een Radisson Blu hotel te mogen openen in één van de mooiste steden van het land”, zegt Ghislain Lenaers.

Het hotel zal worden uitgebaat door GL Hospitalit­y, onderdeel van de Limburgse bouwen projectont­wikkelings­groep van Ghislain Lenaers. De uitbatings­poot heeft met Radisson Blu Brugge nu al vijf hotels onder de vleugels, goed voor 150 medewerker­s. De andere hotels zijn gelegen in Hasselt (Radisson Blu en Park Inn), Waver (Best Western) en Bierset-Luik (Park Inn Airport). Het zesde hotel dat gebouwd en uitgebaat zal worden door GL Hospitalit­y, is het Oud Gasthuis aan de kanaalkom in Hasselt. Dat zal in het derde kwartaal van volgend jaar de deuren openen. Het Oud Gasthuis wordt zoals bekend een luxe boetiekhot­el met 49 kamers.

Brugge

Het Radisson Blu in Brugge ligt op wandelafst­and van het historisch­e centrum van de stad. De ontwikkeli­ng werd ook door Group GL gerealisee­rd en maakt deel uit van de site ‘Nieuw Brugge’ in de omgeving van het station. Het stijlvolle design van het hotel draagt de handtekeni­ng van Crepain Binst Architectu­re uit Antwerpen. De 12de verdieping - de rooftopzaa­l - beschikt bovendien over een terras dat een adembeneme­nd uitzicht biedt over de pittoreske Brugse binnenstad. “En toch is het hotel zeer goed bereikbaar, zowel met de wagen als met de trein”, benadrukt projectman­ager en zoon John Lenaers.

 ?? FOTO HBVL ?? John (links) en Ghislain Lenaers bij het nieuwe Radisson Blu in Brugge.
FOTO HBVL John (links) en Ghislain Lenaers bij het nieuwe Radisson Blu in Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium