Het Belang van Limburg

“We zullen niet spelen voor één punt”

ROBERTO MARTINEZ wil ook in Zwitserlan­d winnen

- Kristof LIBERLOO

België-IJsland werd geen onvergetel­ijke interland. De Rode Duivels haalden het met twee goals van Michy Batshuayi, daarmee was bijna alles gezegd. Al voor de wedstrijd van gisteren wist iedereen dat de nadruk op het duel van zondag zou liggen. “We hebben in Zwitserlan­d genoeg aan een punt, maar zullen daar niet op speculeren”, aldus Roberto Martinez.

Zondag in Luzern. Dan en daar staat de kraker van de groepsfase in poule 2 op het programma. België of Zwitserlan­d bepalen in een onderling duel wie volgend jaar juni zal mogen deelnemen aan de finalerond­e van de Nations League. De Rode Duivels staan er het beste op. “We hebben genoeg aan een draw”, rekende Roberto Martinez. “Maar we zullen niet voor één punt spelen. Daar is dit team veel te goed voor.”

Het klonk bijna een beetje arrogant uit de mond van de immer bescheiden Belgische bondscoach, die zich dan ook snel herpakte. “Maar het zal sowieso een heel moeilijke match worden. Zwitserlan­d speelt thuis en moet winnen. Het voetbalt al een hele poos samen en heeft enkele klassespel­ers in huis. We zullen top moeten zijn om die eerste plaats te grijpen.” Het zal zondag alvast beter moeten dan gisteren. De Rode Duivels speelden tegen IJsland lang niet hun beste wedstrijd. Ook omdat de bezoekers massaal achter de bal kropen. Zwitserlan­d zal de Belgen overmorgen ook geen vrijgeleid­e geven, maar moet wel voor de overwinnin­g gaan. Dat biedt mogelijkhe­den. Voor Michy Batshuayi, opnieuw als basisspele­r? “Daar ben ik nog niet uit”, vervolgde Martinez. “Het is te vroeg om die knoop door te hakken.” Lukaku zat gisteren niet eens op de bank. Mogelijk werd hij gespaard voor zondag. “Maar ik was wel heel tevreden over Batshuayi. Het eerste doelpunt is zowat de mooiste aanval uit de Nations League. En bij de tweede goal stond hij weer op de juiste plaats. Een spits raakt soms gefrustree­rd als hij weinig in het spel betrokken wordt. Michy bleef kalm. Knap van hem.” Roberto Martinez had ook nog een goed woordje voor Thibaut Courtois, die bijna heel de avond kou leed in een mistige Heizel. Tot dat moment in de tweede helft. “IJsland heeft in elke wedstrijd minstens één goede kans. Ook tegen ons. Gelukkig was Thibaut bij de les. Niet zo vanzelfspr­ekend. Het is erg moeilijk voor een doelman om de concentrat­ie te behouden als je weinig werk te verrichten hebt. Courtois stond pal en dat was nodig op dat moment.”

Houdt de Bilzenaar ook zondag in Luzern de nul, dan zijn de Rode Duivels sowieso zeker van een plek in de finalerond­e. Roberto MARTINEZ

Bondscoach

Thibaut Courtois stond pal en dat is niet makkelijk als je als doelman zo weinig werk op te knappen krijgt

 ?? FOTO BELGA ?? Roberto Martinez wil niet voor een draw spelen.
FOTO BELGA Roberto Martinez wil niet voor een draw spelen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium