Het Belang van Limburg

“Hebben de smaak te pakken”

Zolder-speler Jelte Vervoort is naast basketbal ook gek van trial en Porsches

- Raf COMANS

Geplaagd door blessures en andere afwezighed­en miste Zolder zijn start in tweede landelijke A volledig. De promovendu­s begon de competitie met zes nederlagen op rij. Maar een straffe overwinnin­g tegen Vabco Mol brak de ban en zo ging vorig weekend ook Sobabee Zwijndrech­t voor de bijl. “Het heeft lang geduurd vooraleer die eerste zege er was, maar nu hebben we de smaak te pakken”, stelt Jelte Vervoort. De 25-jarige Heusdenaar heeft naast basketbal ook trial, Porsches en zijn vriendin Lisa als passies.

“Moeilijk te zeggen vanwaar die plotse kentering komt. Het lag zeker niet aan onze inzet of motivatie. Die waren al heel sterk aanwezig”, weet Vervoort.

“We hebben het een paar matchen heel moeilijk gehad en we hebben domme fouten gemaakt. Maar ik denk dat we nu gelanceerd zijn. Zaterdag komt Scheldejeu­gd Temse op bezoek en dat is ook een haalbare kaart. Ik heb het gevoel dat in deze reeks iedereen van iedereen kan winnen. Bij die zes nederlagen zaten wedstrijde­n, waarin het er zeker in zat, maar waar we het door een paar domme fouten door onze handen lieten glippen.”

Is je vriendin Lisa ook geïnteress­eerd in basketbal?

Vervoort: “Ondertusse­n wel (lacht). Haar broer is een voetballer. Ze kent dus wel iets van voetbal, maar van basketbal nog niets. Maar dit seizoen heeft ze nog maar twee van onze matchen gemist, denk ik. Dus ze geraakt toch stilaan op de hoogte.”

Je mama Greet speelde vroeger bij Heusden. Ben je zo beginnen te basketball­en?

“Eerder via mijn drie jaar oudere broer Jorn. Maar die is wellicht begonnen via mama. Jorn is ondertusse­n al een jaar of vijf gestopt. Met zijn werk had hij andere prioriteit­en. Ondertusse­n heeft hij ook een gezin.”

Heb je buiten basketbal nog andere interesses?

“Ik doe ook nog trial, behendighe­id op de motor. Vroeger deed ik dat in competitie­verband (samen met zijn vader Gust, nvdr, maar nu beperkt zich dat tot een paar keer per jaar. Nu is het louter nog een hobby.”

Ook mooie auto’s dragen je interesse weg?

“Dat klopt. Ik werk sinds iets meer dan drie jaar als mekanieker in het Porsche Centre in Paal. Porsche is mijn lievelings­auto. Ik had vooraf voor mezelf uitgemaakt dat als ik ooit als mekanieker in een garage zou gaan werken, dat het dan in deze garage moest zijn. Anders was ik iets anders gaan doen.”

En heb je zelf ook een Porsche?

“Een oldtimer ja. Een collectie uitbouwen? Misschien ooit, maar het is niet direct een merk dat echt goedkoop is.”

 ?? FOTO RL ?? Jelte Vervoort: “Porsche is mijn lievelings­auto. Als ik ooit in een garage zou gaan werken, moest het in deze garage zijn.”
FOTO RL Jelte Vervoort: “Porsche is mijn lievelings­auto. Als ik ooit in een garage zou gaan werken, moest het in deze garage zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium