Het Belang van Limburg

“Nu halve finales winnen”

Tongeren-coach Vladimir Tomanovic wil reactie van ploeg

- Ivo KWANTEN

Met zeven zijn ze, de ploegen die na negen wedstrijde­n nog in aanmerking komen voor deelname aan de final four van de BeNeleague. Bocholt en Visé zijn al zeker, voor de overige twee plaatsen zijn onder andere Tongeren en NeLo in de running. Zaterdag (20.15u) staan beide ploegen tegenover elkaar. “Dit is wat mij betreft dan ook een halve finale”, zegt Tongeren-coach Vladimir Tomanovic .

De T1 van handbalclu­b Tongeren is best tevreden met het parcours dat zijn ploeg tot dusver heeft afgelegd in de eigen Eburons-dome. “Als je drie van de vier wedstrijde­n wint, dan is enige fierheid op zijn plaats”, aldus Tomanovic. “De nederlaag in eigen hal tegen Visé was niet af te wenden. Dus geen probleem. Maar ik ben niet te spreken over onze prestatie een week geleden in Panningen tegen Bevo. Ik reken op een reactie van het hele team.”

Voor Tomanovic hoeft de final four niet. “Daar maak ik niet direct een punt van.” Deelname aan de Belgische playoffs moet dan weer wel. Tomano-

Vladimir TOMANOVIC cic: “Ik noteer elk weekend verrassend­e uitslagen in de BeNeleague. Iedereen kan van iedereen winnen. Ik hamer voortduren­d op het belang van de thuiswedst­rijden. En die tegen Sporting NeLo zaterdag in het bijzonder. Dat is wat mij betreft een halve finale. Willen we in maart finales spelen, dan moet er tegen NeLo gewonnen worden. En dat geldt ook voor die partij tegen Hasselt over een paar weken.”

Mataga weg

Tongeren werd een week geleden geconfront­eerd met het vertrek van pivot Damir Mataga. “De Kroaat kon hier maar moeilijk aarden en ik begrijp dat hij uiteindeli­jk om familiale redenen afhaakt”, legt Tomanovic uit. “Of ik daar gelukkig mee ben, is een ander verhaal. We zijn met een veel te kleine kern aan het seizoen begonnen. We zitten krap op elke positie. Wissels doorvoeren zonder aan kwaliteit in te boeten, is haast niet mogelijk. Dat ik Mataga wil vervangen, is vanzelfspr­ekend. De transferma­rkt sluit op 31 december en we steken wel degelijk onze voelhorens uit. We nemen contact op met makelaars, we bekijken video’s, maar de speler die we binnenhale­n, moet zeker een meerwaarde bieden.”

Ik begrijp dat Mataga om familiale redenen afhaakt. Maar onze kern was al veel te klein, er moet dus versterkin­g komen

 ?? FOTO TP ?? Vladimir Tomanovic: “Ik reken op een reactie van het team na de prestatie vorige week.”
FOTO TP Vladimir Tomanovic: “Ik reken op een reactie van het team na de prestatie vorige week.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium