Het Belang van Limburg

“Nieuwe start genomen met Brepoels”

KRC Genk Ladies ontvangt vanavond leider Gent

- Lars AUSSEMS

KRC Genk Ladies ontvangt vanavond (20.00u) leider Gent. En het moet gezegd, sinds de komst van Guido Brepoels - zo’n drie weken geleden waait er een nieuwe wind bij KRC. “We hebben goed gebruik gemaakt van de interlandb­reak”, vertelt de Hoeseltse Yuna Appermont (20). “Op enkele weken tijd hebben we immens veel stappen voorwaarts gezet.”

We hebben immens veel stappen voorwaarts gezet

Het was dan ook niet de meest ideale seizoensta­rt voor KRC. “We hadden er veel meer van verwacht. We waren echt zoekende, hebben veel gepraat over wat er misliep, maar echte oplossinge­n bleven uit. Ook voor mij als nieuwkomer duurde het zo iets langer om me volledig aan te passen aan de nieuwe omstandigh­eden. Intussen voel ik me wel thuis bij Genk”, aldus het Genkse breekijzer Yuna Appermont. De magie tussen coach Patrick Slegers en Genk was uitgewerkt. Niemand minder dan Guido Brepoels pakte over.

“We zien dit als een nieuwe start.

Yuna APPERMONT Guido is ambitieus en pakte alles meteen een pak profession­eler aan. Er werd stabilitei­t gecreëerd. Dat deed ons deugd. De positieve vibe keerde terug binnen de groep. En ook al sukkelen we al sinds de voorbereid­ing met enkele blessures, we hebben echt het gevoel dat het de juiste kant opgaat.” Vanavond wacht Gent, leider in de League. “Dat wordt toch al een beetje een kantelpunt om nog bovenaan mee te doen”, aldus de studente orthopedag­ogie in Diepenbeek. “We werken hard, maar misschien komt Gent nog iets te vroeg . Het is een team dat al lang samen speelt. Fysiek staan ze zeer sterk. In de uitwedstri­jd zagen we af. Maar we gaan ervoor en hopen hen te kunnen verrassen.” Met nieuwe moed én een nieuw systeem van architect Brepoels. “We spelen in een soort 5-4-1 (knipoog). Onze flanken spelen daarin een belangrijk­e rol.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium