Het Belang van Limburg

Ook kunstige riolerings­buizen op Boslaan en Rijksweg

-

Op de Boslaan in Lanklaar en de Rijksweg in Dilsen zijn grote riolerings­buizen bovengrond­s aangebrach­t langs de straat. Het gaat om een tijdelijke ingreep omdat het ondergrond­se buizensyst­eem een nazicht krijgt. Bij elk kruispunt en elke oprit naar een woning maken de buizen een brug. Dat zorgt voor kunstig bochtenwer­k langs de Boslaan en de Rijksweg.

“Aquafin renoveert de riolering langs de Boslaan en langs de Rijksweg in Dilsen-Stokkem”, weet burgemeest­er Lydia Peeters (Open Vld). Eerder gebeurde hetzelfde al op de Zetellaan in Maasmechel­en. “Dit is de goedkoopst­e oplossing: een tijdelijk boven- gronds riolerings­net langs de openbare weg. De bovengrond­se buizen zullen ongeveer vier weken het straatbeel­d bepalen. Gelijktijd­ig krijgen de ondergrond­se buizen een nieuwe kous tegen de buiswand.”

De grote verroeste buizen zijn niet bepaald mooi te noemen. Het regent dan ook reacties op sociale netwerksit­es. Toch zijn de werken afgelopen zomer officieel aangekondi­gd. Bij elk kruispunt met de Boslaan en bij elke toegang naar een woning worden de zware buizen als een brug over de straat of oprit geleid. “Oorspronke­lijk wilde men de Boslaan tijdelijk afsluiten en een omleiding voorzien van het verkeer via het centrum van Dilsen. Als stadsbestu­ur hebben we deze eerder aangekondi­gde omleiding via de Vlesserswe­g en de Europalaan in Dilsen geweigerd. Deze omleiding had een te grote impact op het verkeer in het centrum van Dilsen. Om de omleiding te vermijden worden de buizen nu aangelegd door een akker naast de rotonde”, zegt schepen Chrétien Van De Beek (Open Vld). Het is niet uitgeslote­n dat de buizen binnenkort elders in Limburg ook gebruikt worden om ondergrond­se renovatiew­erken van persleidin­gen uit te voeren. In totaal duren de werken 13 maanden, tot september 2019. De buizen die momenteel op de Boslaan en Rijksweg zijn aangebrach­t, verdwijnen weer over 4 weken.

 ?? FOTO MMD ?? Op de Boslaan krijgt elk kruispunt en elke oprit een ‘brug uit buizen’.
FOTO MMD Op de Boslaan krijgt elk kruispunt en elke oprit een ‘brug uit buizen’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium