Het Belang van Limburg

Twee topslagers sluiten voor eerst met feestdagen

- Nancy VANDEBROEK

ANTWERPEN/GENK - Anastasia N. (24), verdacht van de moord op de 25-jarige Luana Romagnoli uit Genk, mag vandaag de gevangenis met een enkelband verlaten. Dat heeft de kamer van inbeschuld­igingstell­ing (KI) in Antwerpen gisteren beslist. In afwachting van haar proces zal ze bij haar moeder in het Luikse verblijven.

na de moord op de Dieplaan in Genk in juni vorig jaar werd Emrah T. aangewezen als diegene die zijn vroegere vriendin Luana had geslagen en geschopt en de dodelijke messteken had toegebrach­t. Een maand later werd hij vrijgelate­n nadat was gebleken dat niet hij maar zijn vriendin Anastasia met het mes had uitgehaald. Luana werd geraakt in haar wang, keel en in de hartstreek. Ze overleefde de aanslag niet. Het mes dat Anastasia bij zich had, werd later teruggevon­den in een bloembak in de omgeVlak van de Dieplaan. Emrah en Anastasia waren Luana en haar vriend toevallig tegengekom­en. De vier kenden elkaar. Luana en Anastasia waren vroeger vriendinne­n. Anastasia had een relatie met Emrah, die haar later inruilde voor Luana. Zij en Emrah kregen samen een dochtertje, maar kort na de geboorte liet Emrah zijn vriendin zitten om opnieuw een relatie te beginnen met Anastasia. Luana knoopte ook een andere relatie aan. De koppels lagen al jaren met elkaar overhoop, met wederzijds­e bedreiging­en tot gevolg.

Familie reageert onthutst

Na 17 maanden opsluiting mag Anasatasia N. vandaag de gevangenis met enkelband verlaten. “Mijn cliënte verleent haar medewerkin­g aan het onderzoek waarin nog een aantal zaken moeten worden uitgeklaar­d,” aldus haar raadsman, Abdel Belkhourib­chia. “De raadkamer ging veertien dagen geleden al in op de vraag om mijn cliënte onder elekving tronisch toezicht vrij te laten maar het parket ging in beroep. De KI ging vandaag dan toch in op onze vraag.”

De familie van Luana reageert onthutst op de beslissing: “Anastasia mag haar straf verder in de living van haar moeder uitzitten, samen met haar dochtertje. Luana had ook een dochtertje maar zij zal haar mama nooit meer zien,” aldus een oom. “Het nieuws was een serieuze klap maar laat ons hopen dat het gerecht zal zegevieren.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? “Die feestdagen gaan ten koste van ons personeel - waar we erg veel van verwachten en onze gezondheid”, zegt Jos Broeckx van Lieben Gevogelte en Wild.
Foto SVEN DILLEN “Die feestdagen gaan ten koste van ons personeel - waar we erg veel van verwachten en onze gezondheid”, zegt Jos Broeckx van Lieben Gevogelte en Wild.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium