Het Belang van Limburg

Marc Brys, Philippe Clement en Ivan Leko genomineer­d

-

Marc Brys (STVV), Philippe Clement (KRC Genk) en Ivan Leko (Club Brugge) zijn de drie genomineer­den voor de Trofee Raymond Goethals 2018. De winnaar wordt op drie december bekendgema­akt.

Marc Brys miste vorig seizoen nipt de promotie naar de hoogste klasse met Beerschot Wilrijk. Dit seizoen verbaasde de Antwerpena­ar vriend en vijand door STVV naar een onverhoopt­e vijfde plaats te loodsen. Philippe Clement verloor vorig seizoen dan wel met KRC Genk de bekerfinal­e van Standard, intussen veroverde hij met Genk de herfsttite­l. Met Ivan Leko is ook de kampioenen­maker van Club Brugge vorig seizoen genomineer­d. Na een knappe 0-4-overwinnin­g in Monaco in de Champions League behoudt Club Brugge uitzicht op een Europese lente.

Mazzu

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit trio in de eerste stemronde de meeste stemmen kreeg. Felice Mazzu (Sporting Charleroi), de winnaar van vorig jaar, en nationaal beloftecoa­ch Johan Walem maken de top vijf vol. De jury bekroont met de onderschei­ding de Belgische trainer (of coach met dubbele nationalit­eit zoals Leko) die het voorbije jaar het best beantwoord­de aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenhe­id.

De trofee wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt. De jury is samengeste­ld uit onder meer exbondscoa­ches en andere invloedrij­ke figuren uit de Belgische voetbalwer­eld. Eric Gerets (toenmalig bondscoach van Marokko) was de eerste laureaat. Daarna wonnen Peter Maes (Lokeren), Francky Dury (Zulte Waregem), Marc Wilmots (Rode Duivels), Hein Vanhaezebr­ouck (AA Gent), Michel Preud'homme (Club Brugge) en Mazzu.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS/BELGA/ISOSPORT ??
FOTO'S PHOTO NEWS/BELGA/ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium