Het Belang van Limburg

Cauwenberg in select clubje

Linksback miste net als ploegmaat Rocha dit seizoen nog geen minuut in Proximus League

- Piet DINGENS

Lommel-voorzitter Paul Kerkhofs is ‘every inch a gentleman’ en wenste KV Mechelen-coach Wouter Vrancken deze week in TVL Sportcafé nog alle succes toe. Maar de eerste en enige ploeg die de Kakkers dit seizoen in eigen huis al te kakken zette, is wel Lommel SK. “En dat willen we dit weekend graag nog eens doen”, lacht linksback Timo Cauwenberg, die dit seizoen nog geen minuut miste.

“We beseffen goed dat Mechelen niet meer de ploeg is die wij op de derde speeldag met 1-2 gingen kloppen”, zegt de 24-jarige Truienaar. “Dat heeft de winnaar van de eerste periode een paar weken geleden duidelijk getoond in het Soevereins­tadion, toen ze met 0-3 hun revanche pakten.” Lommel was een maand geleden ook nog in de race voor die periodetit­el. Het herstelde zich van de Mechelse oplawaai met een zes op zes tegen Roeselare en Tubize. Maar de jongste drie speeldagen werd maar één punt gesprokkel­d. Van een dipje wil Cauwenberg echter niet weten. “Tegen Westerlo hadden we net zo goed kunnen winnen, op Union lieten we de zege in de toegevoegd­e tijd glippen en tegen Beerschot speelden we een prima tweede helft. In die laatste wedstrijd lieten we het voor de pauze wel onbegrijpe­lijk afweten. In Mechelen moeten we er meteen vol voor gaan. Wie in 1B het eerst scoort, heeft al een groot voordeel.” Stoutmoedi­ge woorden. Maar wie Lommel tegen het ongenaakba­ar gewaande Malinwa als kanonnenvo­er beschouwt, kijkt best even naar de statistiek­en. Want groen-wit is met slechts zeven verliespun­ten - de inhaalmatc­h in Leuven wordt pas op 4 december gespeeld - nog altijd de beste uitploeg van de reeks.

Concurrent­ie

Ook Timo Cauwenberg kan knappe statistiek­en voorleggen. Hij is een van de vijf veldspeler­s in Gilles Dewaele Westerlo 1.260 min Maxime Biset Westerlo 1.260 min Elliott Moore OH Leuven 1.260 min Timo Cauwenberg Lommel SK 1.170 min Leonardo Rocha Lommel SK 1.170 min Lommel heeft een wedstrijd minder gespeeld dan OHL en Westerlo. Vandaar dat Cauwenberg en Rocha minder minuten op de teller hebben. de Proximus League - ook ploegmaat Rocha hoort bij dat selecte clubje - die dit seizoen nog geen minuut miste. Toch werd hem een paar maanden geleden nog zware concurrent­ie voor zijn positie beloofd. “Die kwam er ook”, knikt Cauwenberg. “De club haalde Wesley Vanbelle, een ervaren speler met een mooi palmares. Ik ben blij dat de trainer voor mij kiest, maar ik weet dat ik geen moment mag verslappen. Het seizoen is nog lang, we zullen iedereen hard nodig hebben. Dat beseffen de spelers die momenteel weinig aan de bak komen. Iedereen stuwt elkaar naar een hoger niveau . Het is de grote kracht van dit Lommel.” Hoe gaat de architect van het team, Tom Van Imschoot, met de gang van zaken om? Naast het veld oogt hij altijd even rustig. Komt in de kleedkamer de stoom nooit uit zijn oren als afspraken niet of onvoldoend­e nageleefd worden?

“Neen, niet echt (lacht). Maar hij weet je wel te raken met zijn woorden. Daar hoeft hij niet voor te schreeuwen. Kijk hoe we de tweede helft tegen Beerschot aanvatten. Hoewel we het povere tweede en derde kwartier cash betaald hadden (0-2), was het geloof in een goede afloop helemaal terug. Een les voor vanavond, willen is kunnen. Als we er honderd procent in geloven en we zijn vanaf de start allemaal top, dan maken we iedereen het leven zuur. Ook Mechelen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Timo Cauwenberg gelooft dat Lommel in Mechelen opnieuw kan stunten.
FOTO BELGA Timo Cauwenberg gelooft dat Lommel in Mechelen opnieuw kan stunten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium