Het Belang van Limburg

“Tijd om niveau op te krikken”

JOLAN COX en Maaseik willen tegen Aalst dipje overwinnen

- Lars AUSSEMS

De klassiek drukke periode staat nu echt wel voor de deur voor Greenyard Maaseik. Het startschot daarvan wordt deze zaterdag gegeven, thuis tegen Lindemans Aalst. En dat mag gerust een topper genoemd worden. Na een uitstekend­e seizoensta­rt volgde afgelopen zondag in de Supercup wel plots een Maaseiks dipje. “Geen ramp, maar we beseffen wel dat het hoog tijd is om ons niveau op te krikken”, aldus hoofdaanva­ller Jolan Cox.

Zeer stabiele start dus van Maaseik dit seizoen. Dat het in de Supercup vierkant liep, wel tegen een goed Roeselare, was ergens toch wel wat verrassend. “Het was niet goed”, knikt opposite Jolan Cox. “Te veel individuel­e fouten en onze service draaide niet. Dat betaal je cash tegen Knack. Een teleurstel­ling was het, als topsporter wil je altijd winnen. Anderzijds mogen we ons niet uit ons lood laten slaan door die nederlaag.” In het daaropvolg­ende midweekdue­l, de terugwedst­rijd in de Beker van België tegen Leuven, was Maaseik ook niet constant genoeg. Klopt, de partij was van weinig belang na de 0-3 uit de heenmatch. Maar een set weggeven in deze fase van het seizoen was ook niet het plan. Coach Banks riep iedereen meteen na de match dan ook binnen voor een bespreking. Zijn gezicht sprak boekdelen. “Bepaalde punten liepen wél goed, over andere was de coach minder tevreden. Zijn nadruk lag vooral op ons vertrouwen. We moeten soms meer geloof in eigen kunnen hebben.”

Champions League-test

Zaterdag en in de komende drukke weken zal er alvast uit een ander vaatje getapt moeten worden. “Er wachten ons belangrijk­e wedstrijde­n. Op enkele kwaaltjes na voelen we ons fysiek klaar voor dat drukke schema, maar we moeten nu wel een versnellin­g hoger schakelen. Veel tijd is er daar niet meer voor”, weet Cox. Volgende week donderdag wacht de lastige trip naar Berlijn in de Champions League. Ook daarvoor is Aalst een stevige test. “Ik verwacht zaterdag een lastige partij. Aalst zit in de goede flow. Onze servicedru­k zal omhoog moeten. Hun nieuwe spelers ken ik niet zo goed. Maar onder meer Gorski blijft een gevaarlijk­e klant. We zullen gefocust moeten zijn”, aldus het Maaseikse speerpunt, wiens contract dit seizoen afloopt. Cox (27) bleef de club trouw, ondanks de interesse van clubs uit onder meer Frankrijk. “Ik voel me hier goed, ik heb alles wat ik nodig heb. Het is ook dicht bij thuis en ik vind er sportieve uitdaginge­n, zoals spelen in de Champions League. Bovendien tekende ik destijds voor twee jaar. Ik wilde het contract niet verbreken. Maar dat het buitenland een doel voor me blijft, ga ik niet ontkennen.” Dromen van Frankrijk en Polen, maar eerst blijven doen waarvoor Maaseik de koele Kempenaar haalde: belangrijk zijn.

 ?? FOTO NIC DECLERCQ ?? Jolan Cox bleef Maaseik trouw, ondanks de interesse van clubs uit onder meer Frankrijk.
FOTO NIC DECLERCQ Jolan Cox bleef Maaseik trouw, ondanks de interesse van clubs uit onder meer Frankrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium