Het Belang van Limburg

United snakt naar winst

Nieuwkomer Dorian Pickens wil Limburg United opnieuw op de rails zetten

- Johnny PEETERS

Bij Hubo Limburg United debuteerde Dorian Pickens afgelopen weekend als vervanger voor de geblesseer­de Tate Unruh. De 22-jarige Amerikaan hoopt zondag voor een nieuwe impuls te zorgen nadat de Limburgers twee mindere wedstrijde­n speelden. Pickens werd alvast goed opgevangen in zijn nieuwe club. “De staf en het bestuur doen er alles aan zodat ik mij gemakkelij­k kan aanpassen.”

Dorian Pickens: “Ik heb al twee drukke weken achter de rug sinds ik in Hasselt ben aangekomen. Ik ben ingetrokke­n in een appartemen­t in het spelershom­e waar ook de meeste collega’s wonen. Dat is een groot voordeel om iedereen te leren kennen. Zo heb ik al veel tijd met hen kunnen doorbrenge­n. Het is spijtig dat er drie geblesseer­de ploegmaats zijn, maar ondertusse­n hebben ze mij wel extra kunnen helpen. De coachingst­af en het bestuur doen er alles aan zodat ik mij hier gemakkelij­k kan aanpassen.”

Je zag de wedstrijd in Brussel vanop de bank, tegen Oostende speelde je een eerste keer. De ploeg snakt naar een nieuwe overwinnin­g.

“Er waren veel kleine dingen die misliepen. Het is nooit leuk om te verliezen, maar mentaal is deze groep nog altijd sterk. We zijn deze week gefocust gestart om zondag opnieuw een overwinnin­g op het scorebord te zetten. Ik probeer zelf een nieuwe impuls te geven aan de club. In offence kan ik de ploeg helpen met mijn shot en de grote jongens naar buiten lokken om openingen voor de spelverdel­er te creëren. In defence kan ik energie brengen en rebounds pakken. Ik hoop niet één rol te krijgen, maar een allround speler te worden.”

Je greep deze zomer net naast een NBA-contract bij Atlanta Hawks. Een grote ontgoochel­ing?

“Ze hebben verschille­nde spelers laten testen. Uiteindeli­jk paste ik niet in het profiel dat de club nodig had. Dat ik de workouts heb kunnen beleven op het hoogste niveau ter wereld was een geweldige ervaring. Iets waar ik veel van geleerd heb en in de toekomst goed ga kunnen gebruiken.”

Je won individuel­e awards in college en high school, maar je verloor twee keer op rij de state finals met Phoenix Pinnacle. Een ploegtrofe­e ontbreekt dus nog.

“Dat was wel een grote ontgoochel­ing. De eerste keer verloren we de finale na een verlenging en de tweede keer ook maar met twee punten. Maar ondertusse­n besef ik dat ik daar ook veel uit heb geleerd. Ik zou graag terug in de tijd gaan om die kampioensc­happen wel te winnen, maar ik zal er hier in Europa moeten winnen om het goed te maken.” (lacht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium