Het Belang van Limburg

“We hebben de leider pijn gedaan”

Eerste nederlaag onder Guido Brepoels voor Genk Ladies

- Sven CLAES

KRC Genk Ladies liep vrijdagavo­nd tegen haar eerste nederlaag onder hoofdtrain­er Guido Brepoels aan. Yuna Appermont zorgde voor een verrassend­e voorsprong, maar leider AA Gent stelde na de pauze orde op zaken: 1-2. “Het is jammer dat mijn doelpunt uiteindeli­jk niets oplevert”, aldus de Hoeseltse.

Het elftal van Brepoels kende een lastige beginfase tegen de leider, maar hield met veel vechtlust stand. Halverwege de eerste helft klom het zowaar op voorsprong met een fraai afstandssc­hot in de kruising van Appermont. “Zo een geluksdoel­punt lukt je één keer per jaar”, bibberde de studente orthopedag­ogie na afloop. “Ik zag dat de doelman ver uit zijn doel stond en besloot mijn kans te wagen. Het was een mooi doelpunt, maar het is jammer dat het uitein- delijk niets oplevert.”

KRC Genk Ladies moest in de tweede helft haar meerdere erkennen in AA Gent, dat in het vierde kwartier twee keer scoorde in evenveel minuten. “We hebben de wedstrijd in twee minuten verloren, maar ik kan niet boos zijn”, aldus Brepoels. “We zijn gepakt op onze basisuitho­uding, jammer maar helaas. Maar ik onthou het positieve: we hebben de leider met toch heel wat internatio­nals in hun rangen - pijn gedaan. Onze inzet was fenomenaal en we zetten nog altijd stappen voorwaarts.” KRC GENK: Coenen, Loos, Appermont, Guns, Calleeuw, Duijsters, Leynen, Zagar, Weytjens, Caelen, Aerts (80’ Verhoeven).

DOELPUNTEN: 25’ Appermont 1-0, 57’ Vande Velde 1-1, 59’ Maximus 1-2.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium