Het Belang van Limburg

Davy Sroka voelt zich in zijn sas als T2

- Jeroen FISSETTE

Met Davy Sroka haalde het bestuur van Sporting Hasselt in het tussenseiz­oen een klinkende naam binnen als T2. Bij zijn vorige passage als speler maakte Sroka zich immers erg populair bij de supporters. Acht jaar na zijn vertrek kwam hij langs de grote poort terug binnen. Die terugkeer heeft de 34-jarige postbode uit Dilsen zich nog geen moment beklaagd.

“Het bevalt me hier heel goed. Hasselt gaf me als speler al de kans om me te bewijzen op het hoogste niveau. Nu gaven ze me die kans opnieuw als trainer”, vertelt Sroka, die tussen 2005 en 2010 vijf seizoenen lang op het Hasseltse middenveld speelde. “Het was een terugkeer naar het oude huis. Ik ken de club uiteraard, ik ken de mensen die hier werken en ik ken Rikie (de trainer, jfz) en Frank (de keeperstra­iner, jfz). Dat maakt het allemaal wat gemakkelij­ker. Maar mijn eerste maanden in het trainersva­k zijn een absolute meevaller. Zeker als de resultaten dan nog zo goed zijn. Een specifieke taak heb ik niet. Ik ben vooral een aanvulling van de trainer.” Dat Sporting de eerste periodetit­el binnenhaal­de, kwam niet als een volslagen verrassing voor Sroka. Meer nog: hij voorspelde het. “We begonnen aan de voorbereid­ing met een spelersgro­ep die we niet zo goed kenden. Maar ik zei dat we de eerste periode zouden winnen. Rikie verklaarde mij voor zot maar dat werd week na week bevestigd. Nu is natuurlijk iedereen gelukkig. Dat merk ik ook aan de vele reacties van de supporters. Dat doet deugd.” Waar dit verhaal gaat eindigen wil Sroka niet gezegd hebben. “Als iedereen keihard blijft werken en zich week na week wil blijven bewijzen dan kunnen we misschien nog iets moois neerzetten.

Ik had voorspeld dat we de periodetit­el zouden pakken

Davy SROKA T2 van Sporting

SPORTING HASSELT

Ngoy en Efekia revalidere­n verder. Proesmans doet matchritme op bij de beloften.

DE KERN: Van Gerwen, Swinnen, Janssen, Vrijsen, Ofori, Joosten, Verbeeck, Jaspers, Carvalho, Aerts, Bahtiri, Bracké, Baysal, van Rijswijk, Boiten, Dioum.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Davy Sroka: “Het was een terugkeer naar het oude huis.”
FOTO JEFFREY GAENS Davy Sroka: “Het was een terugkeer naar het oude huis.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium