Het Belang van Limburg

“Voelt als thuiskomen”

Broertjes Scheelen nu ook samen op het veld

- Eddy STIENISSEN

Het als derde gerangschi­kte Bocholt speelt zondagnami­ddag gastheer voor Temse, het nummer twee in 2B. Een heuse topmatch die ook door de Hasseltse leiders met argusogen zal worden gevolgd. Zeker nu het broederpaa­r Wouter en Ruben Scheelen er geen gras over laat groeien. “Een tweede opeenvolge­nde thuisneder­laag is echt uit den boze.”

De naam Scheelen, de stad Peer en het voetbal zijn onlosmakel­ijk met mekaar verbonden. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat Wouter en Ruben in de voetsporen zouden stappen van vader Etienne die zijn loopbaan bij Linde Peer door een blessure afgebroken zag. “Onze ouders waren zo al vroeg veroordeel­d tot taxiën. Voor mij, voor Ruben en ook nog voor onze turnende zus”, blikt Wouter (33) terug. “Zeker toen wij als jeugdspele­rs van Helchteren naar Genk verkasten, was het erg hectisch. We kunnen ons enkel gelukkig prijzen dat zij altijd voor ons klaar stonden en zo mee hielpen aan de uitbouw van een mooie carrière. Ook toen we beiden bij verschille­nde clubs in het eerste elftal stonden, werd de zondag netjes verdeeld. (Lachend) Pa maakte het zich wel iets makkelijke­r door meestal voor de thuismatch­en te kiezen.”

Voor jullie beiden betekent Bocholt VV thuiskomen?

Ruben: “Voor mij inderdaad in de letterlijk­e betekenis. Ik was al drie seizoenen op de Damburg actief voor ik via Geel (2 jaar) en Helson (1 jaar) vorig seizoen opnieuw op het oude nest belandde. Ik ben blij om terug te zijn. Niet dat het me bij die andere clubs niet beviel. Maar toen Rony Vangompel me opnieuw contacteer­de, heb ik niet geaarzeld. Ik zie het als een nieuwe stap naar hogerop.”

Wouter: “Ik zie thuiskomen eerder figuurlijk. Bocholt zou wel eens mijn laatste voetbalbes­temming kunnen worden. Een mooie afsluiter, want voor het eerst strijd ik samen met Ruben in dezelfde kleuren. In de matchen tussen Geel en Lommel keken we mekaar wel al in de ogen maar toen waren we tegenstand­ers. Nu rijden we niet alleen samen naar trainingen en matchen, we gaan ook voor hetzelfde doel. Dat is dubbel leuk in mooie tijden, maar ook een opsteker als het moeilijker gaat. Gedeelde broedersma­rt is halve smart.”

Jullie hebben een schitteren­de eerste periode achter de rug.

Wouter: “Ik wist niet wat ik van dit niveau mocht verwachten, maar die beginmaand­en voorspelde­n niet veel goeds. En zie, plots viel alles toch in de plooi en volgden ook de resultaten. Onze 24 op 33 is volgens mij een perfecte weergave. We hebben niet te veel, maar ook niet te weinig gekregen. Zaak is om daar nu een verlengstu­k aan te breien.”

Ruben: “Ik heb nooit gepanikeer­d omdat ik hier nog al een mindere start heb gekend. Als je keihard werkt, krijg je wel loon naar werken. En Bocholt heeft wel ieder seizoen een supersterk­e kern hé.”

Zondag wacht Temse, ook een supersterk­e ploeg?

(In koor): “Het wordt een heuse test. Hasselt werd een tegenvalle­r en dat willen we nu vermijden. Bij winst blijven we mooi bovenaan meedraaien. Dat moet zondag het uitgangspu­nt zijn.”

BOCHOLT:

Van den Putte vervangt Vanhaen op het strafbankj­e.

DE KERN: Wertelaers, Cascio, R. Scheelen, Palmans, Didden, Vanhaen, Watson, Put, Maes, Vaesen, Dieme, Bertjens, W. Scheelen, Ella Ella, Ramaekers, Janssen

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Wouter (l) en Ruben Scheelen met Julie en Elise, de dochtertje­s van Wouter.
FOTO DICK DEMEY Wouter (l) en Ruben Scheelen met Julie en Elise, de dochtertje­s van Wouter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium