Het Belang van Limburg

“Afgerekend op statistiek­en”

Drie gelijkenis­sen tussen KENNETH ULENAERS en GLENN BLOEMEN

- Geert STIENISSEN

Om de zege tegen Pelt te pakken rekent Termien op Kenneth Ulenaers (32), een slimme targetspit­s van 1m86, en op Glenn Bloemen (25), een vinnige winger van 1m72. Een complement­air duo dat erg verschille­nd oogt en toch zijn er minstens drie gelijkenis­sen.

1 Schitteren­de statistiek­en

Ulenaers: “Acht doelpunten in acht verschille­nde wedstrijde­n zijn het bewijs dat mijn neusje voor goals nog steeds intact is. Gelukkig heb ik weinig nodig om te scoren, want we creëren dit seizoen amper doelkansen. Ik wil die periode van gratie zo lang mogelijk rekken. Lukt me dat, dan kom ik in de buurt van mijn 19 treffers van vorig seizoen.”

Bloemen: “Als spits word je afgerekend op statistiek­en. Dus probeer ik iedere week belangrijk te zijn met mijn diepgang en snelheid. In het begin van het seizoen miste ik het vertrouwen van de staf. Zo viel ik twee keer naast de kern. Met vijf assists bewees ik intussen mijn efficiënti­e. En dat was wat mij betreft slechts een begin.”

2

Ouderwetse stijl

Ulenaers: “Er bestaat geen wiskundige formule om in de grote rechthoek te bewegen. In scoringspo­sitie komen doe ik ouderwets op gevoel. Dat levert al vijftien jaar een karrenvrac­ht aan doelpunten op en toegegeven soms ook de woede van de coach als ik de looplijnen niet respecteer. Ik aanvaard die kritiek, hoor. Toch neemt de intuïtie vaak de bovenhand.”

Bloemen: “Als rechtsbuit­en mag je me een ouderwetse winger noemen omdat ik zo vaak buitenom ga. Ik speel echter liever van de linkerkant omdat ik daar ook kan dreigen naar het doel. En ik houd me wel aan de looplijnen.” (lacht)

3 Twee succesvoll­e broers

Ulenaers: “Zelf zou ik graag nog een jaartje in derde amateurkla­sse spelen. Anderzijds sta ik niet weigeracht­ig tegenover een reünie met mijn broer. Als tiener speelde ik bij Hamont en Berkenbos samen met Kevin, die vijf jaar ouder is. Hij traint nu Meeuwen, dat aan de leiding gaat in tweede provincial­e A. Hopelijk kan ik nog onder zijn hoede scoren.” Bloemen: “Mijn vier jaar oudere broer Kristof komt uit voor Hades in tweede amateurkla­sse. We zijn er vast van overtuigd dat ook ik een reeksje hoger aankan. De voorwaarde daarvoor is echter fit blijven. Want de afgelopen twee seizoenen geraakte ik nooit aan twintig matchen.”

Tot slot: wat wordt het tegen Pelt? “Bij winst kunnen we opnieuw naar boven kijken. Een verliespar­tij brengt ons in vieze papieren. We weten wat ons te doen staat”, zo trapt Bloemen een open deur in.

E.TERMIEN

Cosyn (kneuzing) en Naït Chrif (ontstoken voet) liggen in de lappenmand.

DE KERN: Bruno, Slegers, Vanoppen, Croonen, Pulinx, Philipsen, Hustinx, Kroonen, Teker, Voorn, Opdekamp, Piras, Gijzen, Bloemen, Ulenaers, Yildiz.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Winger Bloemen (links) rug aan rug met targetspit­s Ulenaers.
FOTO SVEN DILLEN Winger Bloemen (links) rug aan rug met targetspit­s Ulenaers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium