Het Belang van Limburg

Duivendokt­er pakt eerste twee plaatsen

-

Karlo Van Rompaey uit SintTruide­n wist op de provincial­e Gien bij de jonge duiven beslag te leggen op de eerste twee plaatsen – dit tegen 1.094 duiven – en wist er maar liefst 13 in de top 50 te noteren.

De 39-jarige duivendokt­er keek seizoen 2018 strak in de ogen, nadat hij een samenwerki­ng aanging met PEC, het kweekhuis van pigeonpara­dise. De winnende duif werd zelf gekweekt. Zijn vader is Long Ace (1e provinciaa­l asduif fond ‘17). Tweede provinciaa­l is een duifje van de eerste generatie PECduiven die in Sint-Truiden gehuisvest werd. Vader is ‘Brother Acy’ (Geerinckx Bart). Moeder is ‘Sis Wacko Freddy’.

26 jaar geleden – op 17 april 1992 om exact te zijn - stond Karlo voor de eerste maal op onze Duivenspor­tpagina, toen ook samen met … die andere benjamin binnen het duivenwere­ldje Jimmy Diris (zie ander artikel op deze pagina). Van kindsbeen af is Karlo bezeten van de duivenspor­t. Hij is in 2014 afgestudee­rd als dierenarts en kan een erg indrukwekk­end palmares voorschote­len. “Ik ben niet echt een kampioensc­hapsspeler, daar heb ik mij tot nu toe niet op toegelegd, maar de prestaties en het winnen van vluchten, dat zit wel snor.” Van Rompaey won maar liefst driemaal de prestigieu­ze vlucht Bourges nationaal. De gedrevenhe­id om het spel naar zijn hand te zetten is iets wat Karlo in de vingers heeft. “Natuurlijk zijn er externe factoren die roet in het eten kunnen strooien, maar we blijven rustig. Forceren heeft – ook in de duivenspor­t – geen nut, integendee­l”.

Feeling

De resultaten, vaak kettinguit­slagen, zijn te danken aan het talent van Karlo. Collega-dierenarts Raf Herbots wist ons te vertellen dat Van Rompaey de duiven op een onnavolgba­re manier kan ‘lezen’. Dankzij Pascal Ariën - mede grondlegge­r van PEC – werd er een flinke stap vooruit gezet op het zware halvefonds­pel. De visie van deze twee duivenmelk­ers op de moderne duivenspor­t, heeft hen geen windeieren gelegd. Dertig jaar later blikt Karlo terug en kan hij concludere­n dat de wind gunstig zit op de Kabei: “Ik beleef plezier met de duivenspor­t en kan ze succesvol combineren met mijn vrouw, flinke zoon en mijn droomjob…”

 ?? Foto DAKI ?? Karlo van Rompaey.
Foto DAKI Karlo van Rompaey.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium