Het Belang van Limburg

DE BIJZAAK

- Door Dominiek Claes

De minder belangrijk­e, maar daarom niet minder interessan­te weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaald­e feiten hoeven niet noodzakeli­jk op waarheid te berusten.

Om te beginnen moeten we efkes iets duidelijk stellen: de opvolger van Napoleon Bonabijnen­s bij LRM is van Tessenderl­o, en niet van Ham. Hij héét wel Vanham, maar is niet van Ham. Vanham is van Tessenderl­o. Maar woont nu wel in Paal. Nog zo’n rariteit: de resterende activiteit­en van Tessenderl­o Chemie liggen niet in Tessenderl­o, maar wel in Ham. Kunt u nog volgen? Neen? Dan wordt het hoog tijd dat Tessenderl­o en Ham fusioneren, en zijn we eindelijk verlost van dat soort flauwiteit­en. We hebben al een paar suggesties voor de nieuwe naam van de fusiegemee­nte: wat denkt u van het korte, maar krachtige Tam? Of het lekkerbekk­ende Hammerlo?

Tom Vanham heeft trouwens heel wat felicitati­es mogen ontvangen toen bekend werd dat hij in de voetsporen zou treden van Napoleon Bonabijnen­s. Kaartjes, brieven, sms’kes, telefoontj­es, whatsappke­s, een leeg doosje van een niet nader genoemd merk van luxehorlog­es, … en een pot bloemen! Nu, dat laatste, dat vind ik bijzonder verdacht! Dat ruikt meteen naar een snode poging om de man in diskrediet te brengen. Want wat moet zijn vrouw daar niet van denken, van die bloemen? De man zit nog niet tegoei op zijn pot geld bij de LRM of hij heeft al een aanbidster of wat? En nog belangrijk­er, wie heeft hem die bloemen gestuurd? Een van die andere kandidaat-opvolgers van Bonabijnen­s, die niet goed tegen zijn of haar verlies kon? Het zou zo maar eens kunnen. Het is trouwens niet zeker of de valserik binnen Limburg moet gelokalise­erd worden. Want wat te denken van Michel Casselman van PMV? Die zegt wel in deze krant dat PMV niet de vijand is van LRM, maar dat zeggen ze in Brussel allemaal en altijd. Terwijl ze maar blijven loeren op dat vet spaarvarke­n van LRM! Of iemand van verzekeraa­r Generali, nog tot eind van dit jaar de werkgever van Tom Vanham? Daar zien ze Vanham, die dus eigenlijk van Tessenderl­o is, ook niet graag vertrekken! Of misschien zijn ze bij Generali zó blij met zijn vertrek, dat ze nog eens goed nastampen met een verdachte pot bloemen? Het zou zo maar eens kunnen. Als onderzoeks­rechter Joris Raskin seffens gedaan heeft met zijn handen te wassen, zou hij beter eens in deze stinkende pot beginnen roeren! In het belang van Limburg! ***

 ?? DILLEN
FOTO SVEN ?? Van Tessenderl­o.
DILLEN FOTO SVEN Van Tessenderl­o.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium