Het Belang van Limburg

Jongeren maken amok aan schoolpoor­t atheneum

-

Vrijdagmid­dag raakten de gemoederen verhit toen een tiental jongeren uit andere scholen het terrein van atheneum Alicebourg binnenstap­te. “Buiten de schoolpoor­t werd een leerkracht door deze agressieve jongeren ingesloten en heeft hij zich moeten verweren. Daarbij werd een jongen geraakt met een verkeersbo­rdje. De politie is meteen ter plaatse gekomen”, aldus directeur Lieve Leenders.

groepje 15- en 16-jarigen uit andere scholen liep vrijdag tegen 15 uur het schoolplei­n van atheneum Alicebourg in de Koning Albertstra­at op. “Toen was de school nog niet uit. De leerlingbe­geleiders hebben de jongeren gevraagd om de school te verlaten. Er was veel verbale agressie. Op dat moment ging de schoolbel en werd het moeilijk om de situatie te overzien. We wisten niet wat de bedoeling was van dit groepje. Ons leerkracht­enteam heeft onze leerlingen dan zo snel mogelijk naar de uitgangen begeleid”, zegt de directeur. “Het groepje ruziezoeke­nde jongeren had zich onEen dertussen aan de schoolpoor­t opgesteld en was verbaal zeer agressief. Eén van hen haalde uit zijn boekentas een wapen met scherp uiteinde en begon daarmee te zwaaien. Toen een gemachtigd opzichter de jongeren verzocht om weg te gaan, werd hij op intimidere­nde wijze ingesloten. De man heeft zich moeten verweren en heeft daarbij het hoofd van een jongen geraakt met zijn verkeersbo­rdje. Ook de toegesneld­e agenten werden vijandig bejegend. De politie heeft hun gegevens genoteerd en onderzoekt met welke bedoelinge­n deze jongeren naar onze school kwamen.”

De gewonde jongen werd verzorgd door de opgeroepen ambulance. “Omdat we de jongeren niet kennen en ook hun bedoelinge­n niet, zal de politie uit voorzorg maandag extra patrouille­ren. De ouders van onze leerlingen worden via een mail dit weekend op de hoogte gebracht.”

 ?? FOTO HBVL ?? Een van de amokmakers raakte gewond.
FOTO HBVL Een van de amokmakers raakte gewond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium