Het Belang van Limburg

30.000 bloembolle­n voor meer kleur op industriet­errein

-

Op bedrijvent­errein De Weven in Paal hebben leerlingen van basisschoo­l De Berk 30.000 bloembolle­n geplant. Dat moet voor meer biodiversi­teit zorgen. De aanplantin­gen gebeuren aan de inrit van de zone en aan de rotonde aan de achterzijd­e van het terrein.

“Het is onze missie om mee te werken aan een duurzame transforma­tie”, aldus parkmanage­r Igna Linten. “De eerste stappen werden al gezet door het aanbrengen van inheemse beplanting door de bedrijven en de aanleg van een gemeenscha­ppelijke groenbuffe­r. De volgende stap is het aanplanten van 30.000 bloembolle­n. Hierdoor willen we inzetten op meer kleur op de bedrijvenz­one van februari tot mei. Om dit project kracht bij te zetten hebben we samengewer­kt met basisschoo­l De Berk uit Paal.” Voorafgaan­d aan de plantactie kregen de leerlingen een introducti­e door de parkmanage­r over het belang van biodiversi­teit. Daarna gingen ze op pad. “Bijen en vlinders vinden tegenwoord­ig onvoldoend­e eten”, merkt Lente Vanbroekho­ven uit het vierde leerjaar op. “Volgende lente zullen ze hier dankzij ons een overvloed vinden in al die bloemen.”

Voor de leerlingen was ook een fotozoekto­cht gepland naar natuurlijk materiaal in de groenbuffe­r. Dat materiaal zal in een volgend project worden gebruikt om samen met de kinderen nestkastje­s en insectenho­tels te bouwen. Die worden dan weer terug op de bedrijvenz­one geplaatst.

 ?? FOTO ROGER VANHOUDT ?? Kinderen van basisschoo­l De Berk gingen aan de slag op bedrijvent­errein De Weven.
FOTO ROGER VANHOUDT Kinderen van basisschoo­l De Berk gingen aan de slag op bedrijvent­errein De Weven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium