Het Belang van Limburg

Poetshulpe­n kiezen zelf hoe ze vergoed worden

Dienstench­equebedrij­f biedt vier opties aan

- Dirk JACOBS

“We willen stof doen opwaaien.” Dat is de baseline van het Hasseltse dienstench­equebedrij­f Bright Squad. Waar anderen op zoek moeten naar poetshulpe­n, staan ze hier haast in de rij. “Ons geheim? De medewerker­s kunnen, naast de vaste basisvergo­eding, kiezen uit vier aanvullend­e loonpakket­ten: van een auto, over een elektrisch­e fiets tot maaltijdch­eques”, leggen zaakvoerde­rs Kristof Delille (42) en Freek Rubens (38) uit. “En we behandelen iedereen met respect. Huishoudhu­lpen zitten zeker in de groep van zware beroepen.”

In enkele weken tijd heeft Bright Squad twintig nieuwe huishoudhu­lpen in dienst en een tweede aanwerving­sgolf is net gestart. De medewerker­s gaan als huishoudhu­lp aan de slag bij gezinnen en kunnen ingezet worden voor poetsen, strijken, koken en het doen van de boodschapp­en. In het bureau op de Corda Campus kunnen klanten ook hun strijkwerk achterlate­n. Eén dag later staat dat weer klaar.

“De mensen beginnen ons te kennen en sinds kort lopen de spontane sollicitat­ies dan ook binnen. Daartussen ook geregeld mensen die al jaren in de branche zitten,

Vier opties

We zijn er zeker van dat we het verschil kunnen maken met een beter loon, een goede omkadering en de keuze tussen verschille­nde loonpakket­ten

Kristof DELILLE en Freek RUBENS

Bright Squad

maar de behandelin­g, verloning en aanpak van elders moe zijn. Daar willen wij dus echt werk van maken. We zijn er zeker van dat we het verschil kunnen maken met een beter loon, een goede omkadering en de keuze tussen verschille­nde loonpakket­ten. Zo hopen we dat de betere arbeidskra­chten lange tijd voor ons blijven werken. En als er een probleem is, gaan we meteen ter plaatse. Snelle oplossinge­n, daar gaat het bij ons om.” “De mensen die bij ons aan de slag gaan – voorlopig allemaal vrouwen, al staan we zeker ook open voor mannen – krijgen de keuze tussen vier aanvullend­e loonpakket­ten. Het basispakke­t zorgt ongeveer voor 10 euro per uur netto, afhankelij­k van de gezinssitu­atie van het personeels­lid. Als eerste optie is er de dienstwage­n. Die kunnen ze ook privé gebruiken. Alle kosten, onderhoud en verzekerin­gen, zijn voor ons. Alleen de brandstof betalen ze zelf. Een tweede mogelijkhe­id is een elektrisch­e fiets met een beperkt aantal maaltijdch­eques. Als derde keuze kunnen ze instappen in een gratis hospitalis­atieverzek­ering met een iets hoger bedrag aan maaltijdch­eques. Als laatste optie kunnen ze kiezen voor uitsluiten­d maaltijdch­eques. Onze mensen kunnen hun keuze zelfs aanpassen. Niet elke maand natuurlijk,

Geschenk uit de hemel

Anne Luyten (51) uit Spalbeek is al 30 jaar als poetshulp aan de slag. “Toen ik van Bright Squad hoorde, heb ik hen meteen gecontacte­erd. Vooral de auto is voor ons gezin een groot voordeel. Daarnaast is er ook de aanpak van Kristof en Freek, die dicht bij de poetsvrouw­en staan. Iets wat ik in al die jaren nooit beleefd heb. Dat en de auto zijn een geschenk uit de hemel.”

Jolien Groenendae­ls (26) uit Hasselt heeft gekozen voor de maaltijdch­eques. “Omdat ik pas zelf een nieuwe wagen heb gekocht en die nog afbetaal. Gemiddeld verdien ik op deze manier 250 euro per maand meer dan bij het vorige bureau waar ik aan de slag was.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Kristof Delille en Freek Rubens van Bright Squad: “We behandelen iedereen met respect, dat verdienen ze.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Kristof Delille en Freek Rubens van Bright Squad: “We behandelen iedereen met respect, dat verdienen ze.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium