Het Belang van Limburg

Nieuwe turbines krijgen tegenwind

Petitie tegen twee geplande windmolens in Hageland

- Luk WEYENS

Elektricit­eitslevera­ncier EDF Luminus wil in Halen twee windturbin­es bouwen. Die moeten komen in de buurt van de Rozenstraa­t en de Hagelandst­raat. Dat is tegen de zin van de bewoners uit de buurt, die de molens liever vlakbij het bestaande windmolenp­ark langs de E314 of op een industriet­errein zien. Er loopt alvast een petitie.

De twee windturbin­es hebben een hoogte van 150 meter. De diameter van de rotor bedraagt 117 meter. Ze krijgen elk een vermogen van 3,6 megaWatt (3.600 kiloWatt), goed voor het verbruik van 3.600 gezinnen. Ze zijn ontworpen voor een levensduur van 20 jaren. “De eerste windturbin­e komt in de buurt van de Molenweg”, weet Jean Vanonckele­n, die aan de Kauwplasst­raat woont. “De betrokken zone ligt op amper 500 meter van de Rozenstraa­t. De tweede komt op amper 250 meter van de Mariëndaal­hoeve. De plaatsing van de windturbin­es zal zorgen voor slagschadu­w in de woningen in de buurt en zal ook leiden tot een waardeverm­indering van de huizen.”

Leo Vandingene­n, voorzitter van het streekmuse­um De Reinvoart, vindt dat de windmolens niet op die plaatsen thuishoren: “Het Hagelandse heuvelland­schap is een prachtig gebied, dat vele toeristen aantrekt. De heuvels hebben een hoogtevers­chil van 60 meter. Het hoogste punt ligt 86 meter boven de zeespiegel, het laagste 26 meter. Loksbergen heeft een unieke troef: de holle wegen. De meeste holle wegen in Limburg komen voor in de leemgrond van Zuid-Limburg. De Halense zijn bijzonder, omdat ze liggen op de grens van het Hageland, Haspengouw en de Kempen. Ze zijn cultuurhis­torisch belangrijk, omdat ze tot 600 jaar oud kunnen zijn. Hier vind je holle aat r t ls Rozede wegen met taluds van maar liefst twaalf meter hoog. Dat is uniek in Vlaanderen. Die windmolens moeten aansluiten bij de bestaande langs de E314 ofwel in een industriez­one komen. Op de bestaande molens staat Limburg Win(d)t, maar met deze plannen verliest

Wijn

Limburg

mooi

landschap.”

Jos Vanlaer is al 34 jaren actief als wijnboer. Hij vreest een impact op zijn teelt: “Door de molens vangen de druiven minder zonlicht en gaan ze minder suiker vormen. Dat zal het alcoholgeh­alte en de kwaliteit van de wijn beïnvloede­n. Dan zwijg ik nog van invloed van het zware vervoer voor de bouw van de turbines.”

“Bij de bouw van molens moeten wij rekening houden met de bestaande”, zegden vertegenwo­ordigers van Luminus op een infomarkt in Halen. “De nieuwe molens komen evenwijdig aan de bestaande. We moeten een minimale afstand respectere­n, zodat alle turbines hun maximale capaciteit kunnen halen.”

Het openbaar onderzoek loopt tot 23 november. Bij de technische dienst van de stad Halen kan jehet dossier inkijken. Bezwaar indienen kan bij het schepencol­lege of via het omgevingsl­oket.

 ?? Foto LW ?? “De nieuwe molens kunnen alleen vlakbij de bestaande molens komen langs de snelweg”, vindt Leo Vandingene­n (tweede van links).
Foto LW “De nieuwe molens kunnen alleen vlakbij de bestaande molens komen langs de snelweg”, vindt Leo Vandingene­n (tweede van links).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium