Het Belang van Limburg

Grote middelen tegen sluipverke­er

-

De gemeenten Kortessem en Wellen nemen maatregele­n omdat heel wat bestuurder­s de voorziene omleidings­weg bij de wegenwerke­n aan de Zonneveldw­eg negeren en door de zone voor plaatselij­k verkeer rijden. “Buurtbewon­ers klagen over drukte in hun straat”, aldus hoofdcommi­ssaris Emiel Vanelderen van politiezon­e Borgloon.

In Wellen wordt de Zonneveldw­eg heringeric­ht. Dit is de verbinding­sweg tussen Kortessem en Wellen. Voor de aanleg van de laatste fase, bij de grens met Kortessem, zijn relatief lange omleidings­wegen voorzien. Bestuurder­s die hier tegenop zien, nemen de Vinckenroy­estraat in Kortessem en de Langenakke­rsteeg als korter alternatie­f richting Wellen of richting Hasseltses­teenweg. Deze zone, waar een 25-tal woningen liggen, is evenwel bestemd voor enkel plaatselij­k verkeer. Er geldt ook een snelheidsb­eperking tot 50 km/ uur en zelfs tot 30 km/uur op de kasseistro­ok aan het kasteel van Printhagen. De gemeente heeft nu digitale signalisat­ieborden geplaatst die de snelheden meten en weergeven. Tegelijk worden verkeerste­llingen gedaan. Er zijn ook tekstkarre­n geplaatst om bestuurder­s erop te wijzen dat enkel plaatselij­k verkeer is toegelaten. In een volgende fase volgen controles en sancties, waarschuwt de politie. De werken aan de Zonneveldv­eldweg duren nog tot de kerstvakan­tie.

 ?? FOTO BEJA ?? Tekstkarre­n en signalisat­ieborden wijzen bestuurder­s erop dat hier enkel lokaal verkeer is toegelaten.
FOTO BEJA Tekstkarre­n en signalisat­ieborden wijzen bestuurder­s erop dat hier enkel lokaal verkeer is toegelaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium