Het Belang van Limburg

Radio 2 Limburg keert terug naar hartje Hasselt

Vrijdag heeft de redactie van Radio 2 Limburg symbolisch de deuren op de Via Media achter zich dichtgetro­kken. Voortaan maken ze twee keer per dag live radio in ‘De Kezerreme’, de oude rijkswacht­kazerne, vlakbij het nieuwe Hasseltse stadhuis.

- Dirk JACOBS

Maandag wordt de eerste ‘Start je Dag’ gemaakt vanuit de ‘De Kezerreme’ met Daan Masset. Om 12 uur volgt dan ‘De Middag’ met Mathijs Bijnens. Zij leiden samen met weerman Eric Goyvaerts de oversteek van Via Media naar de Guffenslaa­n. De radiomaker­s krijgen een uitzicht om u tegen te zeggen. Het beschermde hekwerk dat rond de kazerne stond werd teruggepla­atst, zodat het gebouw bo- vendien stilaan zijn gekende uitstralin­g terugkrijg­t. “De tijd van de gesloten ruimte is echt voorbij. Wij kijken naar de luisteraar­s en zij kunnen ons aan het werk zien in de studio”, zegt programmav­erantwoord­elijke voor Radio 2 Limburg Kaat Mendonck. “Dit biedt ons ook enorme mogelijkhe­den. Als het zonnetje schijnt, kunnen we perfect en snel radio maken vanop het Limburgple­in.”

Handige jongens

Opmerkelij­k: tegen een muur staan de straatnaam­bordjes van de verschille­nde locaties waar Radio 2 tot vandaag al zat. In de Dokter Willemsstr­aat begon het verhaal, dan volgden de Martelaren­laan, Rodenbachs­traat en de Via Media. “Van die laatste plek bestaat zelfs geen bordje. Dat hebben we zelf gemaakt. Onze technieker­s zijn door de jaren heen altijd handige jongens geweest”, lacht reporter Katrien Vaes.

Efficiënt

De verhuis van erg ruime studio’s en kantoren naar een toch wat krappere behuizing in het midden van de stad heeft drie redenen. “Als je van 55 medewerker­s in 2000 vandaag nog met 18 bent, dan heb je gewoon minder plaats nodig. Bovendien is er hier nog ruimte over, zodat andere VRT-diensten probleemlo­os klank en beeld naar Brussel kunnen doorsturen”, vertelt Dirk Somers, verantwoor­delijk voor de infrastruc­tuur van Radio 2. “Binnen ‘De Kezerreme’ hebben we ook een partnershi­p met de stad Hasselt. We zien in Leuven en Kortrijk dat gelijkaard­ige projecten perfect werken. Hier kunnen we gebruikmak­en van vergaderlo­kalen van de stad en ook van andere faciliteit­en. Tot slot willen we gewoon als radiozende­r met de ‘grootste familie’ ook dicht bij die familie zijn. We maken vanaf maandag radio terwijl onze luisteraar­s aan de venster passeren. We zijn er nu voor iedereen.” Op zaterdag 8 december zet de redactie de deuren open voor het grote publiek. Van 10.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom. De medewerker­s van Radio 2 Limburg geven dan een rondleidin­g aan geïnteress­eerde luisteraar­s.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg: “Als het zonnetje schijnt, kunnen we perfect radio maken vanop het Limburgple­in.”
FOTO SVEN DILLEN Kaat Mendonck van Radio 2 Limburg: “Als het zonnetje schijnt, kunnen we perfect radio maken vanop het Limburgple­in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium