Het Belang van Limburg

“Wat ben je met twee ovens?”

-

HASSELT - Daan Vananderoy­e en Tine Goethals kochten een keuken met twee ovens: een gewone en een microgolf. Althans, dat dachten ze. Toen de keuken geïnstalle­erd, bleek dat geen van de twee ovens een microgolfo­ven was.

“Tine en ik begonnen in juni 2017 met de renovatie van ons huisje in de Banneux-wijk in Hasselt. We besloten ook de keuken te vernieuwen en kwamen zo bij Eggo terecht, waar we een vriendelij­k en deskundig onthaal kregen. Na enkele gesprekken met een vertegenwo­ordiger, kwamen we tot de ideale keuken, waar uiteraard een traditione­le oven én een microgolfo­ven bij horen.”

“Op de offerte zagen we twee keer een ‘multifunct­ionele oven’ staan. Beetje raar, maar we gingen ervan uit dat dit om de ovens ging waarover we het bij de samenstell­ing van onze keuken steeds hadden gehad.”

“De keuken werd in het voorjaar geïnstalle­erd maar vermits we eind juli in ons huisje trokken en toen voor het eerst onze oven gingen gebruiken, kwamen we pas toen tot de vaststelli­ng dat we geen oven met microgolf-functie hadden. We hadden twee ‘gewone’ ovens. Wat is een mens met nu twee gewone ovens in de keuken?” “We hebben een van de multifunct­ionele ovens nooit gebruikt. Wel hebben we Eggo op alle mogelijk manieren gevraagd om deze fout recht te zetten. We hebben gemaild, gebeld en de showroom bezocht. De vertegenwo­ordiger, met wie we onze ideale keuken hadden samengeste­ld, kon zich onze afspraken niet meer herinneren. Uiteindeli­jk zijn we dan bij de winkelmana­ger beland die aangaf dat er weliswaar waarschijn­lijk een fout was begaan bij de opmaak van de offerte, maar dat dit niet meer te achterhale­n was.” “Ze hebben ons aangeraden om de oven online te verkopen. Hij staat nog steeds op 2dehands, maar we kregen alleen onbetrouwb­are reacties. Waarom neemt Eggo die oven niet terug? Omdat ie niet meer in de verpakking zit? Eggo heeft die verpakking er zelf afgehaald... Wij willen graag 360 euro bijleggen, als we maar een microgolf krijgen in ruil voor die andere oven.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Toen Daan en zijn vriendin hun eten wilden opwarmen, bleek dat ze twee ovens maar geen microgolf hadden gekregen.
FOTO SVEN DILLEN Toen Daan en zijn vriendin hun eten wilden opwarmen, bleek dat ze twee ovens maar geen microgolf hadden gekregen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium