Het Belang van Limburg

“Wij willen deze fraudeur in de gevangenis”

Minstens 20 gedupeerde­n spannen rechtszaak aan tegen Bilzense keukenwink­el Qwiezien

- Jo SMEETS

Zaterdag staken meerdere gedupeerde klanten de koppen bij elkaar om te bekijken welke stappen ze kunnen ondernemen tegen de Bilzense keukenspec­iaalzaak Qwiezien. Zaakvoerde­r W.D. legde de boeken neer nadat hij voor duizenden euro’s aan voorschott­en had ontvangen van zijn klanten. “Dat geld zien we waarschijn­lijk nooit meer terug”, zegt gedupeerde Roxanne Gressens uit Beverst. “Maar we willen wel dat die man gestraft wordt, dus stappen we naar de rechter.”

Roxanne Gressens had in juli een nieuwe keuken besteld bij Qwiezien. Als ze een hoger voorschot betaalde, kon de keuken via een spoedproce­dure sneller dan normaal worden geleverd, werd haar verzekerd. Dus telde ze 8.000 euro neer. Vele smoezen later besefte ze dat de keuken nooit geleverd zou worden. “Dat geld zullen we waarschijn­lijk nooit meer terugzien”, zegt ze. “Maar we laten het hier niet bij. Zaterdag zijn we met meerdere gedupeerde­n rond de tafel gaan zitten. We hebben, in samenspraa­k met onze advocaat, beslist dat we een rechtszaak zullen aanspannen tegen de zaakvoerde­r van Qwiezien.”

Het groepje bestaat voorlopig uit een twintigtal ontevreden klanten. “Er zijn ook nog enkele twijfelaar­s”, aldus Gressens. “Ze vragen zich af of het nog wel zin heeft om geld te stoppen in een rechtszaak die er waarschijn­lijk toch niet voor kan zorgen dat we onze voorschott­en terugkrijg­en. Begrijpeli­jk, maar ons groepje wil hier absoluut mee doorgaan. Die fraudeur moet gestraft worden voor zijn daden. We willen niet dat hij hier al te gemakkelij­k mee wegkomt, en dus ook niet dat hij pakweg volgend jaar zomaar kan herbeginne­n met dit soort praktij- ken. Een beroepsver­bod, daar zouden we al heel blij mee zijn. Maar eigenlijk vinden we dat W.D. thuishoort in de gevangenis. Als hij drie jaar krijgt, zal hij die waarschijn­lijk niet effectief moeten uitzitten. We hopen dan ook op een straf van vijf jaar, zodat hij toch voor minstens een jaar de gevangenis in moet.”

Sommigen vragen zich af of het nog wel zin heeft om geld te stoppen in een rechtszaak die er waarschijn­lijk toch niet voor kan zorgen dat we onze voorschott­en terugkrijg­en

Roxanne GRESSENS

Gedupeerde

 ?? FOTO TVL ?? Een aantal gedupeerde­n kwam dit weekend samen.
FOTO TVL Een aantal gedupeerde­n kwam dit weekend samen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium