Het Belang van Limburg

Brandje in school… door vissenkom

-

In de basisschoo­l De Springplan­k in Eversel heeft gisternami­ddag een kleine brand gewoed. Juf Ann en haar dochter konden erger voorkomen. Het vuur was ontstaan door zonnestral­en die gebundeld werden in een vissenkom. De vis bleef ongedeerd.

De oorzaak van de brand is een visbokaal. “Het vuur is ontstaan door de bundeling van zonnestral­en”, zegt brandweero­fficier Bert Ceyssens. “Dat is een zeer uitzonderl­ijke situatie. Door de hitte ontstond er rook op een houten tafel die naast de bokaal stond. De papieren op de tafel zijn dan ontvlamd, waardoor er rookontwik­keling ontstond. In de gebouwen is er geen brandschad­e, maar er was wel heel veel rook. We hebben het gebouw verlucht zodat de kinderen morgen (vandaag, nvdr.) gewoon terug in hun klassen kunnen. Het is de eerste keer dat we dit meemaken.” Een alerte juf, die samen met haar dochter toevallig op school was, had de brand opgemerkt. “Op gegeven moment zag mijn dochter op de display van het brandalarm de melding ‘brand nieuwbouw’. We zijn meteen gaan kijken en hebben dan de brandweer verwittigd. Ik ben enorm opgelucht dat we erger hebben kunnen voorkomen.”

Ook de directeur werd opgeroepen. “Er zijn geen gewonden”, zegt directeur Patrick Balette. “Zelfs de vis in de bokaal is ongedeerd. De kinderen kunnen maandag gewoon in hun klaslokaal.”

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER
Foto HBVL ?? De vis in de kom bleef ongedeerd. Directeur Patrick Balette: “Gelukkig waren een juf en haar dochter toevallig op school.”
FOTO ZAHRA BOUFKER Foto HBVL De vis in de kom bleef ongedeerd. Directeur Patrick Balette: “Gelukkig waren een juf en haar dochter toevallig op school.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium