Het Belang van Limburg

Tweede inbraak deze maand in hondenscho­ol De Meute

Veel schade, zeven bakken bier gestolen

- Johnny GEURTS

Nadat dieven amper twee weken geleden voor duizenden euro’s aan apparatuur en materialen hebben gestolen in hondenscho­ol de Meute in Neerharen, was het afgelopen weekend weer prijs. “Deze keer is de afrasterin­g van het terrein doorgeknip­t en onze toegangsde­ur is geforceerd. Ze zijn gaan lopen met zeven bakken bier. En opnieuw is er veel schade”, zegt voorzitste­r Miranda Pernet.

“Het is onvoorstel­baar. De laatste keer hebben ze hier alle deuren kapotgesla­gen en zijn ze ervandoor gegaan met onder andere onze televisie, de laptop en alle materialen voor het onderhoud van ons terrein. De reparaties waren nog maar net achter de rug”, zegt Miranda Pernet (52). Afgelopen weekend drongen de dieven binnen via het grasveldje naast de kantine van de hondenscho­ol op de Paalsteenl­aan in Neerharen. “Alle beveiligin­g werd omzeild. Ze hebben de hoge omheining doorgeknip­t en daarna hebben ze de toegangsde­ur ingebeukt”, vertelt penningmee­ster Piet Dello.

De dieven doorzochte­n het gebouw. “Veel was er niet meer te vinden na de strooptoch­t van twee weken geleden. Alleen een potje met wat drinkgeld. Alle kastjes en lades stonden open en de deur van onze opslagruim­te was opengebrok­en. Daar hebben ze zeven kratten bier gestolen. Even zakte de moed in onze schoenen, maar we hadden dit weekend net ons jaarlijkse clubfeest. Met vereende krachten hebben we daar gelukkig toch nog een groot succes van kunnen maken. s’ Nachts hebben we zelf postgevat op het terrein om ons lokaal in de gaten te houden.” De politie kwam ter plaatse. Pernet: “Hopelijk kunnen ze de daders snel opsporen. Ook de videobeeld­en van de camera’s in de buurt zijn opgevraagd. Deze week gaan we met de gemeente rond de tafel zitten om de situatie verder te bespreken.”

 ?? FOTO JOGE ?? Miranda Pernet en Piet Dello van de hondenclub. De dieven gingen er aan de haal met bakken bier.
FOTO JOGE Miranda Pernet en Piet Dello van de hondenclub. De dieven gingen er aan de haal met bakken bier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium