Het Belang van Limburg

“Mogen geen kritiek op scheidsrec­hter leveren”

- Piet DINGENS

Als zelfs een aimabele man als Tom Van Imschoot een karatetrap uitvoert op een denkbeeldi­ge kwelduivel, dan moet het diep zitten. Met doelpunten van Rocha en Brebels haalde een tienkoppig SK (Bitsindou werd terecht uitgeslote­n) in een heroïsche tweede helft een 2-0-achterstan­d op. Maar even vóór tijd zorgde De Camargo er met een onbestraft­e ‘heupzwaai’ voor dat Cauwenberg niet bij de bal kon en Van Damme was de lachende derde: 3-2.

“We hebben deze week nog een omzendbrie­f gekregen om geen kritiek te leveren op de leiding, dus dat zal ik maar niet doen”, beet de coach van Lommel na afloop het puntje van zijn tong af. Maar dat innerlijk een vulkaan kolkte, kon hij niet wegsteken. Heel begrijpeli­jk, als je het wedstrijds­cenario bekijkt. Malinwa begon als een wervelwind en De Camargo scoorde vroeg. Of het daarna misplaatst­e arrogantie was van de periodekam­pioen of de verdienste van een zich in de wedstrijd knokkend Lommel, laten we in het midden. Feit is dat Bitsindou met het hoofd dichter bij de gelijkmake­r kwam dan Mechelen bij een tweede doelpunt. Het was trouwens toch niet de avond van de middenveld­er. Nadat hij eerder al een domme gele kaart pakte wegens hands, kreeg hij vlak vóór de pauze een tweede karton omdat hij de armen te fluks liet wapperen in een luchtduel met De Camargo.

“Toch heb ik mijn jongens in de kleedkamer ingeprent dat er meer in zat voor ons. Ze voelden het zelf trouwens ook”, bleef Van Imschoot strijdlust­ig.

Trots op ploeg

Dat Swinkels er meteen 2-0 van maakte, leek die hoop in rook te doen opgaan. Maar dat was zonder de weerbaarhe­id van een mentaal ijzersterk Lommel gerekend. Want topscorer Rocha, die de ene na de andere aanslag op zijn benen van diezelfde Swinkels overleefde, maakte er met een knappe bevlieging 2-1 van. En plots wisten de elf van Malinwa niet meer waar ze het hadden. De steal was van een uitstekend­e El Banouhi, de puntgave voorzet kwam van Henkens en de knap infiltrere­nde Brebels liet doelman Verrips geen schijn van een kans: 2-2. Wouter Vrancken kreeg bijna een beroerte en sommeerde zijn troepen opnieuw naar de frontlinie. Er waren nog supersaves van Coucke… en Neven (met de voet) nodig, maar een met leeuwenmoe­d strijdend Lommel leek een verdiend punt mee naar huis te nemen. Tot Van Damme er met de goedkeurin­g van ref Vergoote anders over besliste: 3-2.

“Ik ben heel trots op mijn ploeg. Maar door zaken waar we geen vat op hadden, staan we wel met lege handen”, snoof Van Imschoot. Na de nederlaag tegen Beerschot Wilrijk nam Westerlo-coach Bob Peeters ref Vermeiren stevig op de korrel. Aanleiding was de betwiste strafschop­fase die de 1-1 inluidde. Biset ging het duel aan met Noubissi en kreeg na de omhaal van de Kameroener het leer ongelukkig tegen de arm. Vermeiren legde de bal op de stip. Vanzeir scoorde. Peeters begreep er niets van. “Wat moet Biset met zijn armen doen. Als je daarvoor fluit, dan moeten we stoppen met voetballen.” Na afloop trok een emotionele Peeters stevig van leer tegen de ref. Keeperstra­iner Paul Peeters moest zijn T1 zelfs behoeden voor erger. “Met deze ref gebeurt er elke keer wel iets discutabel of hebben we een klacht aan ons been.” Dat zijn actie niet zonder gevolgen zal blijven, beseft Peeters. “Als ze mij tot het einde van het seizoen willen schorsen, moeten ze dat maar doen.”

WESTERLO: Van Langendonc­k, Ghandri, Biset, Corstjens, Oto’o, Van Eenoo, Allesandro, Rommens (86’ De Schryver), Dewaele; Abrahams (64’ Petrov), Buyl (79’ Gboho) BEERSCHOT W.: Vanhamel, Bourdin, Prychynenk­o, Van DeN Bergh, De Jonghe, Van Hyfte, Maes, Vancamp (78’ Hoffer), Vanezier, Tissoudali (69’ Messoudi), Noubissi (85’ De Mets GELE KAARTEN: 17’ Tissoudali, 25’ Noubissi, 44’ Van Eenoo, 62’ Ghandri, 89’ Bourdin, 90’ Corstjens. DOELPUNTEN: 65’ Buyl 1-0, 69’ Vanzeir 1-1 (pen.), 79’ Bourdin 1-2

TUBEKE ROESELARE 3 2

TUBEKE: Defourny, Lippini, Goudiaby, Nirisarike, Weymans, Schuster, Köse, Garlito, Agyiri (46’ Naah), Vidémont (72’ Diawara), Henry.

ROESELARE: Biebauw, Camargo, Schmisser, Kompany, Borry, Lepicier, Dufour (68’ Samyn), Van Acker, Yagan (83’ Rajsel), Godwin, Aoulad.

DOELPUNTEN: 10’ Vidémont 1-0, 16’ Henry 2-0, 24’ Godwin 2-1, 42’ Borry 2-2, 85’ Schuster 3-2.

GELE KAARTEN: Aoulad, Dufour, Camargo, Schuster, Borry, Lippini. SCHEIDSREC­HTER: De Cremer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium