Het Belang van Limburg

“En dat met een losse schoen”

- Freddy VAES

Na een totale off-day zaterdag in Tabor heeft Limburgs beloftenka­mpioen Timo Kielich een dag later in Hamme de puntjes weer op de i gezet. In een spannende wedstrijd fietste hij op een goede halve ronde van het einde zijn laatste tegenstand­ers uit het wiel om licht afgescheid­en zijn eerste grote zege van het seizoen te behalen.

Al laten we dan zijn overwinnin­g in Heusden en de daaraan verbonden Limburgse titel even buiten beschouwin­g. “In Hamme winnen is inderdaad toch iets anders”, lacht Timo die ondanks een verre verplaatsi­ng vanuit Tabor behoorlijk fris aan de start kwam. “We hebben zaterdagav­ond het vliegtuig genomen en waren ’s avonds om 21 uur al in Hamme. Dus dat is supervlot verlopen. Bovendien had ik zaterdag ook niet lang gekoerst”, kan hij er nu om grappen.

Kielich gaf in Tabor ontgoochel­d op. “Omdat er toch een paar straffe kerels niet aan de start stonden was het voor mij een uitgelezen kans om in een wereldbeke­r een mooi resultaat neer te zetten”, zegt hij. “Helaas liep het van geen meter. Een verklaring heb ik er niet voor. Tenzij dat de heenreis, in tegenstell­ing tot de terugreis, niet zo vlot was verlopen waardoor ik wat uit mijn normale doen was. Maar misschien moeten we het eerder houden op een totale offday. En dat is jammer. Gelukkig is het bij die ene dag gebleven.” Nochtans werd hij meteen na de start serieus gehinderd door een val. “Ik werd opgehouden, maar iemand raakte in het gedrum mijn schoen waardoor er een sluiting afbrak. Dus moest ik verder met een losse schoen. Omdat er niet veel gelopen moest worden, heb ik niet van schoen gewisseld. Dat zou te veel tijd gekost hebben.”

Deze week trekt Kielich als student leraar L.O. naar de Ardennen voor een sportstage. “Ik beschouw dit als een relatieve rustperiod­e. We zijn weg met de vrienden en de cross wordt een beetje op het achterplan geschoven. Geen fiets dus. Maar uiteraard zullen we elke dag aan sport doen, dus zal de conditie er niet onder lijden. Ik hoop dan ook volgend weekend fris aan de start te komen van de wereldbeke­r in Koksijde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium