Het Belang van Limburg

Fred Vervisch boekt zege, Sophia Flörsch breekt rug

-

In de GP van Macau - het officieuze WK Formule 3 - ging de overwinnin­g naar de Britse Red Bullrijder Dan Ticktum. Naar traditie werd het een race vol crashes. Het zwaarste slachtoffe­r was de Duitse Sophie Flörsch, die met 276,2 km/u op een voorganger knalde. Ze werd de lucht in gelanceerd en verwondde een marshall en twee fotografen. Zelf brak ze haar rug. Het incident zou veroorzaak­t zijn doordat haar voorligger van het gas ging voor een onterecht gegeven gele vlag.

In het voorprogra­mma boekte onze landgenoot Frederic Vervisch (Audi) zijn eerste overwinnin­g in de WTCR. De ho ofdrace ging naar Esteban Guerriri, de titel naar vijftiger Gabriele Tarquini.

In de GT World Cup won de Braziliaan Augusto Farfus vanop pole met een BMW. Robin Frijns (Audi) werd vijfde, Dries Vanthoor (Audi) achtste. Broer Laurens Vanthoor (Porsche), die de race twee jaar geleden op zijn dak won, werd in de eerste ronde van de kwalificat­ierace van de baan getikt door Edoardo Mortara, die uiteindeli­jk derde werd.

WEC: Toyota -

Toyota pakte een logische dubbel in het WK uithouding (WEC). In een doorweekt Shanghai wonnen Conway, Kobayashi en Lopez voor Alonso, Buemi en Nakajima. Aston Martin won bij de GT’s met Sorensen en Thiim. Merkgenoot Maxime Martin werd vierde.

SUPER TROFEO: Lagrange -

In World Final van de Lamborghin­i Super Trofeo in Valelunga (Ita) is Niels Lagrange negende geworden met teammaat Frederik Schandorff.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium