Het Belang van Limburg

Bloed, zweet en tranen

Maaseik ziet af, maar tankt vertrouwen voor Champions League

- Lars AUSSEMS

Zeer felbevocht­en was het, maar Maaseik kreeg in de Steengoed Arena een stevig Aalst uiteindeli­jk toch op de knieën. De landskampi­oen was niet constant genoeg, maar met de vechtlust zat het meer dan goed. “We zijn tot het uiterste moeten gaan, ik ben supertrots op mijn spelers”, vertelde coach Joel Banks.

De Britse coach had zijn manschappe­n duidelijk op scherp gezet. Maaseik startte met véél grinta. Blankenau en vooral Tammemaa blonken uit vanop de servicelij­n. De Ajuinen lieten echter ook zien over een stevige ploeg te beschikken. Het verschil tussen beide teams was niet groot, maar op individuel­e klasse maakten de Maaslander­s het verschil. Daar had de uitstekend­e mentalitei­t veel mee te maken. Toen Colson (ex-Maaseik) en Maan elkaar stevig tegenkwame­n in blok, daagden beide heren mekaar uit. Toen Maan even later binnenknal­de, wreef de captain het zijn voormalige ploegmaat onder de neus. Die antwoordde met een beweging naar zijn kruis. De toon was gezet. Het vuur spoot uit de ogen van Maan. Opgefokt was hij, iets dat in de Supercup tegen Roeselare en woensdag tegen Leuven ontbrak bij Maaseik. Het scherpe Greenyard pakte zo wel de belangrijk­e eerste set. Maar de bezoekers bleven hun huid duur verkopen. Wat volgde was een match met wisselende kansen. Maaseik speelde bij momenten sterk, maar soms zakte het plots weg. Constant zijn blijft een werkpunt.

Op het randje

Nadat Maaseik in set drie aan een stevige achterstan­d knabbelde en Maan en Cox Greenyard opnieuw op voorsprong brachten, leek de thuisploeg door te stomen naar de zege. Maar Colson on serve en het duo Gustavsson-Gorski deden Maaseik pijn. Banks probeerde nog met Wojcik en Van Heyste voor Cox en Blankenau, maar het mocht niet baten. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Mooi werd het daarin niet. De thuisploeg harkte zich puntje per puntje naar de zege. Blankenau zorgde met een ace voor 11-9. Cox en co trokken uiteindeli­jk de fel bevochten overwinnin­g over de streep. “Het was een rommelige match”, vond voorzitter Mathi Raedscheld­ers. “We maakten te veel fouten. Om ons niveau van de play-offs van vorig seizoen te be- reiken, moeten we nog een tandje bijsteken. Anderzijds, het is nog vroeg in het seizoen, enkel de zege telt.”

Coach Joel Banks knikte. “Ik ben superblij met het resultaat en onze vechtlust. Afgelopen woensdag kenden we een dipje in intensitei­t. Chapeau trouwens voor Aalst, dat 50% sterker lijkt dan vorig seizoen. Deze zege geeft ons alvast vertrouwen. Ik weet zeker dat we deze match in dezelfde fase vorig jaar verloren hadden”, aldus de Brit.

Donderdag wacht Maaseik opnieuw een erg belangrijk­e afspraak. Dan gaat het in de Champions League op bezoek bij Berlijn. SETS: 25-21, 22-25, 26-24, 20-25, 1511. Maaseik: Cox (29), Pupart (3), Tammemaa (12), Maan (18), Blankenau (3), libero: Dronkers, Thys (2). Kwamen in: Aganits (2), Baetens (6), Wojcik (4), Van Heyste. Aalst: Gustavsson (20), Smit (8), Gorski (14), Firlej (1), Staszewski (14), libero: Deroey, Colson (10). Kwamen in: Claes (1), Strzezek.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Taamemaa baant zich een weg voorbij Gorski en Colson.
Foto DICK DEMEY Taamemaa baant zich een weg voorbij Gorski en Colson.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium