Het Belang van Limburg

Zonhoven en Lommel aan het feest

-

Beringen won in Duffel dat vorige week STBB nog versloeg. Heselmans veegde met 8 punten op rij een 59-50-achterstan­d uit en Dieltiens zorgde met een driepunter op 0,3 seconden van het einde voor een verlenging. Absolute uitblinker bij de Miners was Michiel Reynders met 22 punten en een tiental steals. Een onmondig STBB was een maatje te klein voor een stevig Kortrijk. Bij Limburg United C domineerde­n Daan Moens (9 rebounds) en Yannick Dammen (11 rebounds) de borden, maar de overschake­ling naar een zoneverded­iging was beslissend.

Lommel B leed tegen Kontich B 24 balverliez­en en dat is te veel om te winnen ook al naderde het halfweg het vierde quarter nog tot op 5 punten. Zolder en Temse scoorden elk 13 driepunter­s waarvan Vervoort en Dieltiens er elk 4 voor hun rekening namen. Zolder werkte te slordig af en was vooral niet scherp genoeg in verdedigin­g. Stevoort kwam in Gembo 16 punten achter, naderde enkele keren tot op 5 punten, maar liep de hele match achter de feiten aan. Spanning troef in de vrouwender­by

Lummen-Zonhoven. Beide ploegen liepen om beurt een aantal punten uit, maar in de slotfase haalden de bezoekster­s het tegen een paar ex-ploegmaats. Lommel pakte thuis eindelijk zijn eerste zege tegen Nijlen dat net als de Limburgers in acht wedstrijde­n nog niet gewonnen had. Knappe match van youngster Sanne Schelkens. Bij DBC Houthalen ontbrak nog steeds Liesa Carmans maar nu ook Merel Knaepen (hard contact bij de A-ploeg). (rac)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium