Het Belang van Limburg

Tweede kwartier te slapjes

Kwalificat­ie voor groepsfase EHF-beker niet voor dit seizoen

- Ivo KWANTEN

Bocholt had handbalges­chiedenis willen schrijven door als eerste Belgische ploeg door te stoten naar de groepsfase van een groot Europees tornooi. Maar het zal niet voor dit seizoen zijn.

Vijf doelpunten ophalen in de return in en tegen de Spaanse topclub Liberbank Cuenca is een haast onmogelijk­e opdracht. “En toch vind ik dat we niet weggespeel­d werden”, blikt Evert Kooijman terug op deze Europese ontmoeting. “We kunnen het niveau van de Spanjaarde­n wel degelijk aan. Helaas lukt ons dat niet de volle zestig minuten. En op dit platform wordt dat genadeloos afgestraft.”

Bocholt begon uitstekend. Na iets meer dan vijf minuten leidden de Limburgers voor een volle Damburg (1200 toeschouwe­rs) verrassend met 5-3. Met een 8-9-score na vijftien minuten kon de thuisploeg nog leven. Maar dan ging het snel. Wertelaers zag twee pogingen vanop zijn rechterfla­nk gestopt door een uitstekend­e doelman Marciel, Damian Kedziora knalde een strafworp naast en een lobje van Kooijman belandde op de deklat.

Aan de overzijde was het telkens wel raak. De Spaanse opbouwers Dutra en Montoro Cabello loodsten hun ploeg naar 10-15 (25’) en 11-18 bij de rust.

Te veel respect

De reactie van Bocholt in de tweede periode was er één die gezien mocht worden. Bij 18-21 (42’) was er echt weer sprake van een wedstrijd. De 21-jarige Clem Leroy speelde in het Achilles-doel de match van zijn leven, maar zag zijn aanvallers al te vaak de mist in gaan waardoor de echte aansluitin­g er niet meer kwam. “Met dit resultaat kunnen we leven”, aldus Leroy. “Jammer genoeg toonden we bij momenten teveel respect voor de Spaanse grootmacht.”

De terugwedst­rijd zaterdag in Cuenza is niet aan Leroy besteed. “Omdat de coach Stef Gijbels minuten gunt op het Europees niveau val ik buiten de selectie.”

BOCHOLT: Alberts, Wertelaers 5, M. Lamers, Winters 1, Kooijman 9, Cremers, Koninkx, Spooren 4, Valkenborg­h 1, Leroy, J. Lamers, Driesen, Roelants 1, D. Kedziora 4, Meijer 4, B. Kedziora.

CUENCA: Dutra 12, Doldan 2, Mendoza, Baronetto 2, Lopez Ortega 1, Moscariell­o 2, Alves Ponciano 3, Nolasco Macia 1, Rio 2, Lopez Garcia 3, Ramirez Santana, Montoro Cabello 6, Marciel.

SCHEIDSREC­HTERS: Bonifert en Olah (Hongarije).

 ?? FOTO JG ?? Roel Valkenborg­h gaat zijn kans.
FOTO JG Roel Valkenborg­h gaat zijn kans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium