Het Belang van Limburg

Tongers verzet breekt al na tien minuten

-

Euforie bij Sporting NeLo na de mooie zege in Tongeren. “Met dat gelijkspel tegen Visé en die winst in Tongeren maken we inderdaad een flinke sprong voorwaarts”, vertelt doelman Tijs Van Leeuwen. “Die vijfde plaats doet ons weer dromen van de final four, maar deelname aan de Belgische play-offs blijft prioritair.”

Pijnlijk

Dat NeLo de twee punten verdiende staat buiten kijf. “Klopt helemaal”, geeft ook coach Vladimir Tomanovic van Tongeren toe. “Op basis van wat we hebben laten zien op het veld konden we geen aanspraak maken op winst. Pijnlijk, maar het is nu eenmaal zo.” Wat Tongeren zijn supporters voorschote­lde deed bij momenten pijn aan de ogen. Een aaneenscha­keling van technische fouten, nulshots en blunders in verdedigin­g. Tien minuten hield de thuisploeg de schijn hoog, 6-4, maar daarna nam NeLo onder impuls van Cnyrim en Denert over. De bezoekers, die aan de rust leidden met 12-15, bleven in de tweede helft beresterk verdedigen en voorin scoorden Cnyrim, Schroeder, Jerry en Tasevski veel te gemakkelij­k.

TONGEREN: De Knegt, Stanoljovi­c, Gillé, Devisch 2, Antic 2, De Kuyper 3, Glorieux 2, Pepels 5, Danse 1, Gevers 4, Blesner, Seirekidis 3, Op ’t Veld, D’Hanis 1.

NELO: Van Leeuwen, Polfliet, Van Sloot 1, Barnyak, Jerry 5, Tasevski 3, Schroeder 4, Cnyrim 4, Vandebeeck, Follon, Schoenaker 2, Denert 9.

?? FOTO TOPA ?? De Kuyper wordt door Schroeder afgestopt.
FOTO TOPA De Kuyper wordt door Schroeder afgestopt.