Het Belang van Limburg

BLIKVANGER

Vanvolckso­m beslist dol duel

-

Koersel tegen

Hoeselt in tweede klasse was een doldwaas duel.

Van 4-1 ging het naar 4-7 en weer naar 9-7.

“Hoewel het jonge Pibo mooie futsalacti­es op het veld bracht, denk ik dat we verdiend de zege pakken. We speelden onze beste wedstrijd van het seizoen. We zijn er altijd in blijven geloven, ook bij 4-7. Het maakte de ontlading nog groter”, zei Koersel-aanvaller Sven Vanvolckso­m (foto), die bepalend was met vier goals en drie assists. “Tot nu toe liep het stroef, maar voor de wedstrijd had ik een goed gesprek met de trainer. Dat had ik nodig. Ik hoop dat mijn trein vertrokken is.”

FP HALLE-GOOIK:

In de slotmatch van de Elite Ronde van de UEFA Futsal Champions League verloor Halle-Gooik met 5-4 van het Sloveense Dobovec. Favoriet Inter Movistar had zich eerder al geplaatst voor de Final Four. Fernandao (ex-Barcelona) speelde zijn laatste wedstrijd voor de Belgische kampioen en in zijn carrière.

GELKO HASSELT:

Abder Zirouhi (barst in teen) en Anes Beslija (longontste­king) ontbraken in Morlanwelz, topschutte­r Nermin Hasanbegov­ic viel uit met een liesletsel. Hamza Zaaf (hiel) maakte zijn rentree. Hasselt vocht terug van een 3-1-achterstan­d. Een ingestudee­rde corner Papanicola­ou-Paulus-Kaddouri zorgde voor de beslissend­e 3-4 in Morlanwelz. Coach Nieddu loofde de ploeg en het duo Paulus-Sleypen in het bijzonder.

GELKO EISDEN-DORP:

Voorzitter Frank Dedroog was tevreden met het resultaat tegen Houthalen, maar bekende dat er mogelijk toch “een kwaliteits­injectie” komt.

Nieuwkomer Mathias Stoffelen maakte in de slotfase zijn debuut.

Aanvoerder Raf Ory deed Wellen met twee late pegels zegevieren tegen Heusden-Zolder. Jeroen Opdenakker werd nog uitgeslote­n met twee gele kaarten.

UNITED BEVERLO:

UNITED WELLEN:

PIBO HOESELT:

De geschorste Arne Lambeets ontbrak op het appel. Kapitein Thibo Hawinkel kreeg in extremis zijn tweede gele kaart en is geschorst voor de derby tegen Tongeren.

Robin van Hoegee maakte bij zijn terugkeer, na een korte periode bij Borgloon, meteen de belangrijk­e 3-2 tegen Tongeren.

AUTO 5 GENK:

ZVK ALKEN:

Coach Duric stond oog in oog met Borgloon, de ploeg waar hij tot eind oktober nog aan de slag was. Tarzan miste met Sjepelev, Tom Punie, Coeckelber­ghs, Lowies, Hoebrechts, Cops en Ziani zeven pionnen. Beloften Abeels, Jonas en Tom Vandijk sloten aan. Die laatste scoorde de eerredder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium